Tudja, ki nem szavazott anno hazánk uniós csatlakozása mellett?

2016. szeptember 05. 10:29

A két hiányzó fideszes nem holmi vidéki tagocskák voltak, akik egy kezdődő szénanátha vagy elhúzódó útfelújítás miatt késték le a történelmi fontosságú szavazást, hanem a Fidesz örökös elnöke, Orbán Viktor és akkori frakcióvezetője Áder János.

2016. szeptember 05. 10:29
Berkecz Balázs
Berkecz Balázs blogja

A mai történések fényében még fontosabbá vált egy 12 éves hír: két fideszes távolmaradt, amikor elsöprő többséggel szavazta meg a parlament az EU-csatlakozásról szóló törvényt, valamint a szintén a csatlakozás apropóján beterjesztett négypárti politikai nyilatkozatot 2004 április 26-án. 

A két hiányzó fideszes nem holmi vidéki tagocskák voltak, akik egy kezdődő szénanátha vagy elhúzódó útfelújítás miatt késték le a történelmi fontosságú szavazást, hanem a Fidesz örökös elnöke, Orbán Viktor és akkori frakcióvezetője Áder János.(…)

A parlamenti frakciókban már akkor is fegyelmezetten ment a munka, ezért egy ilyen fontos szavazásról csak akkor hiányozhatott a párt elnöke és a frakció vezetője, ha ezt így akarták. Vagyis Orbán (aki strómanjain keresztül milliárdokat keresett az utóbb is sokat szidott unión) és Áder (akinek ezt követően volt képe jó pénzért európai parlamenti képviselőnek is kimenni Brüsszelbe) már 2004-ben arra gondolhatott, hogy jól jöhet az még egyszer, ha ők nem szavazzák meg az uniós csatlakozást.

És tessék, itt vagyunk 2016 őszén ebben a gyűlölettel szétplakátolt országban, amikor a két unióra nemszavazó fideszes egyike Magyarország miniszterelnöke, míg a másik a már nem létező köztársaság elnöke, miközben a pártközpontjukból vezérelt goebbels-i propaganda azt próbálja egyre sikeresebben elhitetni egy diktaturizálódó ország elgyötört népével, hogy minden baj forrása az Európai Unió.

Ne dőljön be senki Orbánnak és a fideszes propagandának, mert ők csak azért hergelnek az EU ellen, mert ők egy olyan világban hisznek, ahol nem pofázik bele senki, sem Brüsszel, sem az ellenzék, sem a civilek, sem a választók abba, hogy ők mit lopnak el.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
green
2016. szeptember 06. 20:41
És most ki a fasz ez a Berkecz ?
Peter8811
2016. szeptember 05. 20:26
A költő át írná verscímét ha látna téged A Disznóképű Nagyúrra.
Peter8811
2016. szeptember 05. 20:24
Mondjuk én meg csinálnám nálad a testüregmotozást egy boxkesztyűben. Mindjárt máskép látnád a dolgok állását.
héttörpe
2016. szeptember 05. 19:32
Szerintem választás se lesz 2018-ban Balázs!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!