Hát ez volt az Ózdi Élmény

2016. augusztus 08. 09:38

A szemérmetlenségnek és a pénzkidobásnak ezt a cinikus emlékművét egy olyan nyomorult városban emelték, amiről ordít, hogy bármilyen kicsit is értelmes fejlesztés az éltető oxigént jelentené neki.

2016. augusztus 08. 09:38
Szily László
Szily László
444

„Hát ez volt az Ózdi Élmény. Összefoglalom, mit láttunk:

- egy továbbképző központot, ahol senki sem tart továbbképzést, csak aki hoz magával oktatókat és a vendégeinek épít egy szállodát

- benne egy totálisan értelmetlen, semmiről sem szóló kamu digitális kiállítással

- és egy filmtörténeti élményparkot, ahol semmi sem eredeti

- és semminek nincs értelme

- cserébe semmivel sem lehet szórakozni

- és eleve minek van az egész Ózdon, aminek semmi de semmi köze nincs a magyar filmtörténethez, ellentétben más településekkel, amiknek van

- viszont felépítettek egy eleve üresnek szánt gigaraktárat

- és a falakra a látogatókat végképp zavarba hozva lengyel nyelvű filmplakátokat akasztottak

- utóbbi két dolgot azért, hogy megvezessék az EU-t és kicsalják tőlük a pénzt

Külön vicces, hogy a szemérmetlenségnek és a pénzkidobásnak ezt a cinikus emlékművét egy olyan nyomorult városban emelték, amiről ordít, hogy bármilyen kicsit is értelmes fejlesztés az éltető oxigént jelentené neki. Itt így eltapsolni 3,5 milliárd ajándékforintot + 300 millió sajátot sokkal durvább, mintha Budapesten 30 milliárdból építettek volna egy 100X100X100 méteres, seggé átalakuló mobilszájat.

Az irrealitás érzését külön növelte, hogy a felújítás-átépítés építészetileg remekül sikerült - Csontos Györgyi munkája - így még fájóbb volt, hogy remek terekben mutatják a látogató arcába az EU-támogatott fityiszt. Egy szerencse, hogy a kivitelező legalább Garancsi István kormánynagytőkés Market Zrt-je volt.

Több órás ottlétünk alatt természetesen egyetlen helyi lakossal sem találkoztunk odabent, dehát minek is jöttek volna ide.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2016. augusztus 08. 20:31
Ennyit az úniós felzárkóztatásról, és annak értelméről. Mert ugye azt mindenki vágja, hogy csak akkor hagynak jóvá beruházást Brüsszelben, ha minden törvényes, és a megfelelő nyugat európai cég a beszállító.
korupi
2016. augusztus 08. 18:19
László! Biztos, hogy jól látod a dolgokat, elvégre te is elmentél megnézni?? A látottak csak javíthatnak az amúgy is "sajátos"(élet)szemléletmódodon. Bár az esetenkénti "beszívott" állapotodat ismerve nehéz lesz. A szentendrei Duna part friss levegője sem volt elég a kitisztulás(od)hoz, pedig nagyon igyekeztél. Talán majd egyszer sok év után. Igyekezz!
puszika
2016. augusztus 08. 15:36
Majd egy év múlva nézzük meg Szily ! Várjuk a 444-et is!!
Mich
2016. augusztus 08. 14:01
Igen, erről nem szoktunk beszélni: az "EU-s pénzek" csak bizonyos és lefixált célokra (és és lerobbant vidékekre) fordíthatók... (tehát eleve nem érnek annyit, mint a szabadon felhasználhatók, és sok esetben még hazai forrásokat is felemésztenek...) de erről Lacika nem tudott semmit, ő azt hitte, a Riviérára küldték néhány napra...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!