Csalók ideje

2016. augusztus 18. 07:03

Mi lett volna, ha másfél éve nem a Fidesz rezsibiztosát választják meg egy olimpiai bajnokkal szemben a Magyar Birkózószövetség élére?

2016. augusztus 18. 07:03
Szilágyi Richárd
Magyar Nemzet

Péteri László egyébként a minap arról is beszélt, hogy a magyar birkózás mögött nincs olyan sportdiplomácia, amilyen korábban volt. Azt már csak én teszem hozzá, hogy más hazai sportágnak sincs erős nemzetközi képviselete. Ha lennének magyar szaktekintélyek a különböző szövetségekben, akkor a sportolóink is kisebb eséllyel válhatnának a bírók áldozatává a birkózószőnyegen vagy éppen az ökölvívóringben.

De nincsenek, és amióta megindult a hazai szakági szövetségek – a birkózástól kezdve a kézilabdáig – kormánypárti politikusok általi elfoglalása, ennek az esélye is egyre halványul. A sportban nincs túl sok értelme a »ha«-val kezdődő mondatoknak. Látva azt, amit Lőrincz Viktorral most megtettek, mégis érdemes feltenni néhány ilyen kérdést. Mi lett volna, ha másfél éve nem a Fidesz rezsibiztosát választják meg egy olimpiai bajnokkal szemben a Magyar Birkózószövetség élére? Mi lett volna, ha 23 év után nem kell politikai érdekek miatt távoznia az egyik legsikeresebb magyar sportág elnökének? Mi lett volna, ha a sportegyesületek nem befolyásolják a szavazás eredményét azzal, hogy polgármestereket küldenek maguk helyett a mindent eldöntő voskolásra? Lehet, hogy az olimpián akkor is elcsalnak néhány magyar érdekeltségű meccset. De legalább az illúziónk megmaradt volna azzal kapcsolatban, hogy a csalók ideje lejárt. Így viszont jóval többet veszítettünk egy riói bronznál.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2016. augusztus 18. 19:49
A rezsibiztos kiváló szakember!!! Példáil nagyon jól ért a.... na, mihez is?... nabazmeg, hirtelen nem jut eszembe....
Mich
2016. augusztus 18. 13:42
G.Lali csicskája nagyot akart mondani... ...hatásosabb lett volna, ha (minden duma nélkül) leszopja a csaló Főnökét...
Pinter68
2016. augusztus 18. 11:29
Most nem értem ezt a cikket, de tényleg! Hiszen a vak is láthatja, hogy Rezsi Szilárd a maga kifinomult stílusával és megjelenésével egy született diplomata. Mondjuk szeret kőbaltával tárgyalni, de ezt most inkább hagyjuk.
KannibálTatárÚr
2016. augusztus 18. 10:40
"Péteri László egyébként a minap arról is beszélt, hogy a magyar birkózás mögött nincs olyan sportdiplomácia, amilyen korábban volt." Nincs. Mert a szoci tábor azért összetartott és védte országai érdekeit a sportban is. Ma szegény rokonok vagyunk, akiket a művelt "európaiak" lenéznek és ott ártanak nekünk (meg a többi volt szoci országnak), ahol csak lehet. Észre kell venni: rossz helyre mentünk, mikor a művelt gyarmatosítók szárnyai alá mentünk. A többi gyarmt már az ötvenes években felszabadult, minket 1990 után tettek gyarmattá. Újra össze kell fogni és kiűzni Kelet-Európából (is) a gyarmatosítókat!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!