„Vegyél el egy Lokált, és dobd a szelektívbe!”

2016. augusztus 04. 07:49

Ennél pozitívabb kezdeményezés még nem született ma délután, az előbb találtam ki.

2016. augusztus 04. 07:49
Kovács Dániel
Alfahír

A lényeg kiderül a címből:

mikor reggelente dolgunkra igyekszünk, és az osztogatóember felénk nyújtja Habony Árpád ingyenes bulvárlapját, az eddigi gyakorlattól eltérően ne undorral arcunkon kerüljük ki az illetőt, hanem vegyünk magunkhoz egy (esetleg néhány, ki-ki vérmérséklettől függően) példányt az újságból, majd vigyük el a legközelebbi szelektív hulladékgyűjtőig, és akkurátusan helyezzük el a "Papír" feliratú tárolóba.

Az egész egy néhány perces folyamat, de nem is gondolnánk, mennyi mindent teszünk ezzel a világért!

Segítünk az újságosztogatóemberen, aki valószínűleg nem Puskás Akadémia-bérletes Mészáros Lőrinc-rajongó Fidelitas-tag, csak a munkáját végzi.

Ártatlan, információra éhes, ám csekély kritikai érzékkel bíró honfitársainkat megóvjuk attól, hogy a szórakoztatónak nevezett kormánypárti napilap tartalmát és irányvonalát magukévá tegyék.

A lap hirdetőit jelentős kár nem éri, hiszen a lakosság például annak ellenére is igénybe veszi majd az állami áramszolgáltató által nyújtott szolgáltatást, hogy nem találkozik a hirdetésével.

A szelektív hulladékgyűjtés révén a papírt újrahasznosítják majd, megint papír lesz belőle, amire sokkal minőségibb tartalom is kerülhet, például négyzetrács, amit a diákok alkalmazni tudnak a matematika tanulása során. Nem beszélve arról, hogy fákat mentünk meg a kivágástól anélkül, hogy Tóth Csaba szekusai kurvaanyáznának vagy megütnének minket.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. október 07. 16:29
Szánalmas erőlködés.
Békanász a hasadon
2016. szeptember 24. 15:36
http://mandiner.hu/attachment/0127/126062_kd_mester.jpg Hát ezt meg melyik zsinagógából szalajtották?
Ellensúly
2016. augusztus 17. 02:04
Danikám, nevezzük nevükön a dolgokat! A Lokál nem sajtótermék, hanem a közpénz magánkézbe csatornázásának legális eszköze. Máskülönben nincs rá magyarázat, hogy a 24 oldalból mindössze 6 oldal saját tartalom – annak is egy igen tekintélyes hányada néphülyítő bulvármocsok –, a „maradék” 18 oldal jó részét pedig hirdetések töltik meg. Jórészt államiak, hogy az egyszeri lakos az MVM áramát vegye, ne a namíbiai, a paraguayi vagy a bangladesi áramszolgáltatóét.
korupi
2016. augusztus 16. 19:31
Ismétlés a tudás mamája? Az OK, de ennek a butaarcúnak ki a támogatója, hogy újra vendégszerepel(tetik) a Mandinerben???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!