Rotyog a paprikás krumpli: Németh Szilárd HELYRETESZI a globalistákat (VIDEÓ)

Termőföldtől az étkezőasztalig. Németh Szilárd elárulta, mitől finomabb az étel, ha az nem brüsszeli, hanem magyar recept alapján készül.

Az első kortyot követő másodpercekről csak annyira emlékszem, hogy olyan dolgok kavarogtak a fejemben, mint papír zsebkendő, térd és ima. Őserő, vibrálás, a vulkán kihunyni nem akaró tüze.
„Igazi hittérítő Bor érkezett gondozásunkba. Olyan fajtából készült, amelytől nem várunk komoly dolgokat. Rendben, bevallanom, egyszer már kóstoltam ebből a szőlőből szűrt pazar nedűt, de azért nem került fel a képzeletbeli top-listámra, s továbbra sem tűztem ki a lobogónkra. Ezért is kaptam fel a fejem, amikor Andrási László - Somló Kincse Kézműves Kispince - azzal állt elő, hogy a 2015-ös tételek kóstolása a következő sorrendben történjen: olaszrizling, juhfark, gohér, piros bakator, kéknyelű és a végén, királyleányka. Először azt hittem, hogy rosszul hallok, s vissza is kérdeztem; biztos, hogy ezt szeretnéd megmutatni a sor végén? A válasz határozott igen volt.
Pislogtam, mint hal a szatyorban, s vártam, hogy ebből vajon mi fog kisülni. Elindult a borritkaságok sora, s egyszer csak ott figyelt velem szemben a királyleányka, aminek elvileg a 38-as extrakt tartalmú juhfarkot is ütnie kellett. A látvány sokat sejtető volt: megforgattam a pohárban, s nem akart lemászni a faláról. Amikor megszagoltam kitágult a pupillám. Ami ezután következett, arra azonban még mindig nem voltam felkészülve.
Az első kortyot követő másodpercekről csak annyira emlékszem, hogy olyan dolgok kavarogtak a fejemben, mint papír zsebkendő, térd és ima. Őserő, vibrálás, a vulkán kihunyni nem akaró tüze. Körülbelül így tudnám összefoglalni. Ez a Bor kérem, nem csak a szőlőfajtát illetően egyedülálló, de mint Fehérbor is megkérdőjelezhetetlen ritkaság.”