A keresztény védőbástya

2016. augusztus 10. 21:34

Lengyelország és Magyarország most is, újból védőbástyájává válik a keresztényi alapokon nyugvó Európának.

2016. augusztus 10. 21:34
Konrad Sutarski
Magyar Idők

„A lengyel és a magyar nemzet sok évszázados, örökké tartó, a világon máshol példa nélkül álló barátsága és a nehéz helyzetekben kölcsönösen nyújtott segítsége régóta közismert és általánosan elfogadott jelenség. A köztudatba ugyanakkor még nem épült be és nem állandósult az a másik – Európa történelme szempontjából talán még fontosabb – felismerés, hogy Lengyelország és Magyarország ugyancsak hosszú évszázadokon át a keresztény Nyugat-Európa keleti és délkeleti védőbástyái voltak a tatárok, a törökök és a szovjetkommunizmus ellen, habár nem mindig egy időben és nem mindig közösen. Ez a felismerés azért rendkívül lényeges, mert e két ország most is, újból védőbástyájává válik a keresztényi alapokon nyugvó Európának. (...)

Lengyelország és Magyarország törekvéseinek az irányát és természetét összehasonlítva meg lehet állapítani, hogy jelenleg mindkét ország a keresztény Európa hagyományos, természetes értékeit védelmező, nem relativizált erkölcsi elveit elfogadó államok frontzónájában van. Ezenfelül Magyarország 2010 óta – Orbán Viktor miniszterelnökkel az élén – a feljebb már felsorolt, más tekintetben is bátor, független és jelentős eredményekhez vezető politikát folytat (amiről már szó esett). Az illiberális nemzetközpontú gazdaságpolitika, csakúgy, mint a menekültáradat feltartóztatásának módszerei nem csak Magyarország számára hasznosak. Cselekvéseinek ez az iránya azoknak az országoknak és kormányaiknak is útmutatást jelent, amelyeknek valóban fontos saját nemzeti összetartásuk és értékeik, amelyek ezért nem fogadják el sem a brüsszeli uniós központból irányított föderalisztikus módszereket, amelyekkel a tagállamokat e központ – és a nemzetközi pénzoligarchia – maga alá akarja gyűrni, sem az Európa országainak benépesítését más kultúrájú és vallású népek betelepítése által.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2016. augusztus 11. 10:39
Az Iszlám Állam fanatikusa tervezett merényletet Kanadában. Öngyilkos merényletet akadályozott meg a kanadai rendőrség. OTTAWA, Öngyilkos merényletet hiúsított meg a kanadai rendőrség egy meg nem nevezett nagyvárosban; egyes hírek szerint a gyanúsítottat az elfogására indított rendőrségi akciók közben lelőtték, de ezt a hatóságok nem erősítették meg. Az esetről egymásnak ellentmondó, a helyi médiára hivatkozó hírügynökségi jelentések érkeztek. Az első hírek arról szóltak, hogy a gyanúsított férfit őrizetbe vették, a későbbiek arról, hogy lelőtték. A rendőrség mindössze arról adott szűkszavú tájékoztatást, hogy potenciális terrorista fenyegetésről kapott megbízható információk" http://888.hu/article-ongyilkos-merenyletet-akadalyozott-meg-a-kanadai-rendorseg
áfonya
2016. augusztus 11. 10:35
Ahogy kell! És egyre többen lesznek! http://meteon.org/2016/08/07/a-sved-gazda-vegul-sajat-kezebe-vette-a-dolgot-a-farmjara-bejaro-migransokkal-kapcsolatban/
Nemoda Buda
2016. augusztus 11. 09:56
Annak lesz itt igaza, aki a V4-ek belpolitikai problémáival magyarázzák ezt a nagy védőbástyaságot ! Mint a fasizmus esetében Olaszország és Németország tragédiáját, anno ! Sőt, akkor volt némi elégtétel jellege a dolognak, a V4-ek esetében erről szó sem lehet (legfeljebb, hogy miért nem jöttek fegyveresen segíteni 56-ban) ! Most ez a védőbástya baromság már egyenesen a hülyéknek szól, akik nem látják, hogy a V4-ekhez senki sem akar immigrálni, sőt, aki már ott van, az is elmenne, ha tudna ! A grémium a kivétel minden V4 országban, annak jól megy, soha ilyen jól !
áfonya
2016. augusztus 11. 09:56
Hátborzongató ... Valaki, aki már 30 éves helyismerettel rendelkezik a kölni reptéren, nem kevesebbet állít, mint hogy újabban éjjelente 1 óra felé, amikor a normál utasforgalomnak zárva a reptér, 3-5 percenként titokban utasszállítók (akár 500 utast is szállítók) landolnak a reptéren migránsok ezreivel Törökországból, Görögországból, Olaszországból, akiket aztán itt szétosztanak az országban... Merkel a behurcoltakat át válogatja akik nem felel meg nem alkalmasak a német munkára azt a többi eus országra szét szórná http://austria-netz.de/koeln-bonner-flughafen-und-seine-grossen-geheimnisse-bei-nacht/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!