Hungarista üzenet az állami tévében

2016. augusztus 19. 11:22

Ezek a szavak íródtak fel a képernyőre, illetve hangzottak el: KÜZDELEM / KITARTÁS / MUNKA / GYŐZELEM.

2016. augusztus 19. 11:22
Kabai Domokos Lajos
Bekiáltás

„Az m4 és m5 állami televíziós csatornákon, a gyakorlatilag folyamatos kormánypropagandát megszakító olimpiai közvetítések között, augusztus 16-án, kedden déjà vu érzésem támadt. Kivehetetlen szövegű dallal kísérve, dobok tompa hangjainak ütemére, élsportolóinkról készült képek előterében ezek a szavak íródtak fel a képernyőre, illetve hangzottak el:


KÜZDELEM / KITARTÁS / MUNKA / GYŐZELEM.


Telefon a már a II. világháború időszakát is eszmélő tudattal átélt, idős barátomnak: »Mi jut eszedbe ezekről a kifejezésekről?« A válasza: »Ahogy mostanában mindent, már ezeket is hallottam: így együtt a hungarista felfogás…«

Irány az Internet. »Hungarista jelszavak« – írom be a keresőbe, amely első helyen a Kárpáti Harsona nevű honlapot, ott is egy hungarista versekről értekező dolgozatot, benne idézeteket kínál fel. Varga Zsolt Magyar sors című versében például e sorokat:

»Nem adjuk fel soha vállaljuk harcunk, / inkább meghalunk, de végsőkig kitartunk.« Szili Sándor pedig a Kitartaniban imígyen biztat: »Hogy ez a sors újból ne érjen!/ Keresztül minden szenvedésen / Egy szónak kell visszhangzani:/ Kitartani! Kitartani!«”
 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
don Fefinho
2016. augusztus 20. 13:13
zig-zig-zig-zig ziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii kkkááááááááááááááááájl
bela barva
2016. augusztus 19. 22:36
Az idős barátod egy kretén, meg te is.
1120
2016. augusztus 19. 21:32
KDL-nek 4 polkorrekt jótanács: 1. Ne küzdj! 2. Add fel! 3. Ne dolgozz! 4. Légy vesztes! +1. B...d meg anyádat!
ifrance
2016. augusztus 19. 20:36
Gratulálok! Ez a szellemi pöcegödör legalja. Szilárdan hiszem, hogy ezt nem lehet alul múlni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!