A Munkás-paraszt Hatalomért emlékérmet is visszaadják Bayer miatt?

2016. augusztus 25. 18:48

Mesélje már el nekem valamelyik lovagkereszt-visszaadó, pontosan miért is érzi úgy, hogy eddig egy közösséget alkottak a nagy magyar kitüntetettek, de Bayer díjazása után mindennek vége!

2016. augusztus 25. 18:48
Bódis András
Válasz.hu

„Mesélje már el nekem valamelyik lovagkereszt-visszaadó, pontosan miért is érzi úgy, hogy eddig egy közösséget alkottak a nagy magyar kitüntetettek, de Bayer díjazása után mindennek vége! Kitüntetéseket mindig osztott az aktuális hatalom. Még az átkosban is. A kitüntetettek között szoktak lenni szakmai zsenik, megkérdőjelezhetetlen tekintélyű művészek, gondolkodók, sőt újságírók – és olyanok is, akiket az adott hatalom csak azért szeretett, mert közel álltak hozzá. Például Németh Péter Népszava-főszerkesztő 2008-ban pont azért lett lovagkeresztes, mert az MSZP tartotta valamire.

Az eddigi díjtulajdonosok tehát eddig sem alkottak egy közösséget. Annyi, hogy ők a Kádár-, az Antall-, a Horn-, a Gyurcsány- és az Orbán-kor kitüntetettjei. Pont. És van egy lista, amin együtt szerepel a nevük – kábé, mint a választói névjegyzék, ahol »komcsik« és »nácik« egyaránt feltűnnek. Lehet ezen sajnálkozni, de a kitüntetettek, csak azért, mert kitüntetettek, nem jelenítik meg a nemzet egységét; nem alkotnak, sosem alkottak egységes szellemi felsőházat. Annak a gesztusnak, hogy valaki Gyurcsány kitüntetettjeként visszaadja díját Orbánéknak, pont ugyanakkora súlya van, mintha egy régi mókus a Szocialista Hazáért érdemrendet, esetleg a Munkás-paraszt Hatalomért emlékérmet adná vissza Bayer miatt. Azaz semennyi.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2016. augusztus 26. 17:48
Bástyaelvtárs [Hozzászóló kiszűrése] 2016. augusztus 26. 09:54 "mert üzentek Washingtonból!" uuuh de ravasz! és tudja és tudja és tudja! Hiába, előtted semmit nem lehet eltitkolni!Bravo ! No Bástyaelvtárs látom megint feszegeti magát... „Már megint üzentek. Abból az országból, ahol egy Hillary Clinton és egy Donald Trump vetélkedik azon, hogy melyikük ülhet George Washington és Abraham Lincoln székébe. És ki üzent? A washingtoni Holocaust Museum. Mert miközben a zsidókat az összes muzulmán országból szinte az utolsó szálig kiűzték, és a muzulmánok már Európában próbálják pokollá tenni a zsidók életét – nem kis sikerrel – felmerült egy súlyos probléma: a magyar kormány kitüntetést adott Bayer Zsoltnak. Ezért felszólítják a kormányt, vegye vissza a kitüntetést (amire a törvény nem ad lehetőséget). " pont maga ne tudná, hogy üzentek? na neee Bástyaelvtárs!!
Bástyaelvtárs
2016. augusztus 26. 11:41
"De olyan lista van, bárki csinálhat, hogy kik adták vissza. Már láttunk ilyeneket." Igen, van. És? Azon nem szerepel ez a rosszéletű Bayer. Akkor nincs közös platform vele, nem igaz? Erről szólt a diskurzus, nem másról. Van egy kisfáziskésésed, demon hillkém :) ...esetleg szövegértelmezési gondjaid.
Nemoda Buda
2016. augusztus 26. 09:25
Nem vagy te annyira hülye, hogy ne értenéd, mégis játszod itt a nemtudomkát ! Nem arról van szó, hogy a kitüntetetteknek egyfajta világnézetet kellene vallaniuk, vagy, hogy mindenről ugyanannak kellene lennie a véleményüknek ! Áhh, egyáltalán nem ! De van egy minimum hozzáállás a dolgokhoz, hogy valaki a magyar Lovagkereszt tagja lehessen ! Nem lehet ez a valaki rasszista, nem lehet uszító, gyűlölködő, nem lehet hecc-újságíró, nem lehet aljas provokátor, nem veheti semmibe a nép nagy részét, nem űzhet gúnyt a momentán kiszolgáltatott emberekből ..... és még egy sor, u.n. erkölcsi kitétel lenne. Nem lehet mestersége a halál !
catalina9
2016. augusztus 26. 07:45
Mesélje már el nekem valamelyik lovagkereszt-visszaadó, pontosan miért is érzi úgy, hogy eddig egy közösséget alkottak a nagy magyar kitüntetettek, de Bayer díjazása után mindennek vége! " mert üzentek Washingtonból!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!