Feltámadás

2016. augusztus 17. 07:05

Őfelsége, I. Ferenc József, Ausztria császára, Magyarország apostoli királya 2016. augusztus 13-án, szombaton méltóztatott feltámadni.

2016. augusztus 17. 07:05
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

A szombaton feltámadt apostoli királynak és császárnak másnap, vasárnap, korán reggel behozta titkára a Kronen Zeitung legutolsó számát. A császári felség még nem látta soha ezt a lapot, némi érdeklődéssel lapozott hát bele, és elsőként ezt olvasta: »Afghane vergewaltigt Brasilianer in Frauenkleidern.« Mivel elsőre nem nagyon értette, hát szinte felfalta szemével az egész cikket, ezt:

»Nőnek öltözött brazil férfit erőszakolt meg egy afgán Innsbruckban.« ()

– Nagyon kérem, ne kívánja tőlem, hogy elmagyarázzam. Magam sem értem egészen pontosan, ha pedig értem, az annál rosszabb. De talán makacsnak fogok tűnni, mégis ragaszkodnék az eredeti kérdésemhez: mit keresnek Innsbruck utcáin nőnek öltözött brazil férfiak és férfinak öltözött afgán férfiak?

– Nem tudom, felség… De mi történt az erőszak után?

– Az erőszak után a nőnek öltözött brazil férfi és a férfinak öltözött afgán férfi együtt visszament az utcára, ahol egy újabb afgán férfi csatlakozott hozzájuk…

– Azt hiszem, innen nem akarom tudni a történet folytatását, felség…

– Kérem, küldje be Metternichet.

Metternich halkan, udvariasan de határozottan lépett a szobába.

– Hivatott, felség…

– Nézze, Klemens, amiről most beszélünk, minden körülmények között maradjon közöttünk…

–Természetesen, felség!

– Klemens, van önnek tudomása arról, hogy a mi szeretett és gyönyörű Innsbruckunkban afgán férfiak erőszakolnak meg nőnek öltözött brazil férfiakat a pályaudvar környékén, majd utóbb újabb afgán férfiak csatlakoznak ehhez az egészhez?

– Bár még csak két napja támadtunk fel, felség, de igyekeztem tájékozódni a jelen viszonyokról. Sokkal rosszabbakat is tudnék önnek mesélni…

– Értem. Kérem, kíméljen meg, Klemens. Adja ki a szükséges utasításokat, indulunk vissza Bécsbe.

I. Ferenc József császár két nappal később, 2016. augusztus 16-án ért vissza Bécsbe. Haladéktalanul a kapucinusok kriptájához hajtatott. Csak Metternich volt vele. A császár felült nyitott síremlékének szélére, majd kényelmesen elhelyezkedett a sírban.

– Klemens, hányan is éltek a földön, amikor meghaltam?

– Nagyjából kétmilliárdan, felség.

– Kérem, legközelebb akkor támadjak fel, ha megint annyian leszünk. El tudja ezt intézni?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 268 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cezar
2016. augusztus 17. 23:23
Mehetnél a soderbe te félkegyelmű! Bár oda te nem mehetsz be. Egyre szarabb amiket írsz!
Harangláb
2016. augusztus 17. 21:26
Jó kis írás!
Malcolm Reynolds
2016. augusztus 17. 17:59
alapvetően nagyon ritkán értek egyet bayer írásaival és még szerintem olyan max 1-2 alkalommal volt hogy nem csak a tartalmát demagát az írást is értékeljem. ez a kis szösszenet viszont szerintem nem csak értékelhető hanem kimondottan jóra sikerült:)))
kjkj945
2016. augusztus 17. 14:56
Az Úr hívatta Gábor arkangyalt (aki ezzel a feltámasztási funkcióval már régóta meg van bízva) és rendeli neki: - Gábor, lemégy a trombitáddal, és háromszor egymásután belefújsz odalent. Ma lesz az ítéletnap. Gábor vidáman csapkodtatta meg a szárnyait. - Megyek, uram. - Jól figyelj. Az első trombitaszóra feltámadnak azok, akik a hazáért meghaltak. Ők az én kedvenceim. - Igen, uram. - A második trombitaszóra feltámadnak az öngyilkosok, mert ezekben jó szív volt, Gábor. Sok érzékeny, nemes szív volt közöttük. - Értem, uram.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!