Több mint pofon

2016. július 22. 07:15

Most húsz-egynéhány napig őrizhettük a válogatott ébresztette ábrándjainkat, de szerdán este az oly nagyon imádott és rajongott Ferencváros kellő mértéktartásra intett minket.

2016. július 22. 07:15
Ugró Miklós
Magyar Nemzet

„Most húsz-egynéhány napig őrizhettük a válogatott ébresztette ábrándjainkat, de szerdán este az oly nagyon imádott és rajongott Ferencváros kellő mértéktartásra intett minket. Az, hogy az albán bajnokság második helyezettje ily magától értetődő természetességgel verje ki az agyonajnározott magyar sztárcsapatot a kupából, az több egy kijózanító pofonnál.

Persze, lehet arra hivatkozni, hogy a 11-es rúgásoknál az albán kapus szabálytalanul előremozgott, így az összes kivédett 11-est újra kellett volna rúgatni. De nem azért estünk ki. A magyar mezőnyből toronymagasan kiemelkedő Fradi a határ túloldalán már fabatkát sem ér. Mert a harmatgyenge magyar mezőnyben learathat minden babért, de fejlődni nem tud. Össze lehet rakni egy csapatot, fel lehet készíteni, kis szerencsével ideig-óráig sikereket is érhet el, de egy ország labdarúgásának erejét nem az a csapat adja, hanem a hátország ereje. Az pedig továbbra is hiányzik nálunk. A jól felépített, küzdelmes bajnokságok, gördülékeny utánpótlás-nevelés, a tehetségek szakszerű kiválasztása és menedzselése alapozzák meg az eredményeket. Ezekben sem állunk jól. Persze most arra hivatkoznak, hogy az akadémiák meg a gigantikus költséggel épülő stadionok majd futószalagon ontják a tehetségeket. Újabb önámítás: ahhoz, hogy valaki elmenjen egy futballakadémiára, először meg kell szeretnie a focit. De hol szeresse meg? A stadionok gyepéről lezavarják a srácokat, akik ma már nem nagyon találnak grundokat meg füves senki földje területeket. Kétszer elűzik a pályáról, harmadszor már nem fog odamenni. Inkább számítógépen vág vissza a belgáknak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csurcsányi
2016. július 22. 20:59
Ugró! A gyermek a sikeres EB szereplés miatt fogja megszeretni a focit, és a most nagyon jó biztosított létesítmények miatt.
csurcsányi
2016. július 22. 20:50
Ugró! A gyermek a sikeres EB szereplés miatt fogja megszeretni a focit, és a most nagyon jó biztosított létesítmények miatt.
csurcsányi
2016. július 22. 20:44
Miért ez a fradi a válogatott?
simonvitéz
2016. július 22. 15:44
Azert az igazsag kedveert tegyuk hozza, az alban foci oriasit fejlodott az elmult 10-20 evben. Ennek leginkabb lathato jele volt, hogy az EB-n sem egtek le, a svajciakkal vegig partiban voltak, a franciak az utolso pillanatokban tudtak bedaralni oket, a romanokat pedig legyoztek. Ennek ellener persze csalodas a fradi kiesese.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!