Az arcomhoz kötődött ez az egész

2016. július 03. 12:52

Semmi közöm hozzá, hogy az MSZP–SZDSZ utódpártjai mit csinálnak házon belül. Osztódással szaporodtak, de ez az ő dolguk. Nem érdekel, mi megy végbe a DK, Együtt, PM, MoMa, MLP és MSZP térfelén. Interjú.

2016. július 03. 12:52
Schiffer András
Schiffer András
Demokrata

– A múlt árnyai átsurranhatnak a jövőbe? Páran olyan ellenzéki összefogást vizionálnak, amelyben tényező lehet Gyurcsány Ferenc.

– Bocsánat, de hülyeségekkel nem foglalkozom. Semmi közöm hozzá, hogy az MSZP–SZDSZ utódpártjai mit csinálnak házon belül. Osztódással szaporodtak, de ez az ő dolguk. Nem érdekel, mi megy végbe a DK, Együtt, PM, MoMa, MLP és MSZP térfelén. Minden olyan ellenzéki együttműködésre vonatkozó teória, ami túlmegy az MSZP–SZDSZ utódpártjainak körén, a science fiction kategóriába tartozik.

(...)

– Ügyvédként folytatja.

– Persze. Nem véletlenül tartottam fent a praxist, amíg lehetett, amíg a jogállási törvény engedte. Már a kezdetekkor leszögeztem, a politika nem lehet megélhetési kérdés.

– Visszatér?

– Csak a pártpolitikából szállok ki, a közélet számomra jóval szélesebb terep, eszmélésem óta foglalkozom vele, ehhez képest csak harminckilenc éves koromban vált hivatásommá. Nem indulok a következő választáson, ez egészen biztos. Nincs olyan makacs célkitűzésem sem, miszerint mindenképp vissza kell térnem. Meglátjuk, mit hoz az élet. Nem állítok csapdát magamnak olyan fogadalmakkal, hogy teszem azt, 2022-ben csak azért is visszajövök, és ezért akár olyan hajóra is felszállok, amire nem kellene.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2016. július 04. 15:16
"Az arcomhoz kötődött az egész." Ennyivel előnyösebb helyzetben vannak az arctalanok, az arcátlanok meg még sokkal többel!
Mich
2016. július 04. 14:34
"Nem érdekel, mi megy végbe a DK, Együtt, PM, MoMa, MLP és MSZP térfelén." Engem sem. (És én ideértem az LMP-t és a Jobbikot is...)
tevevanegypupu
2016. július 03. 22:58
A feledékenyebbek lehet, hogy elfelejtették a Cohn-Bendittel való szövetkezést Magyarország ellen, Richard Fieldet vagy a cigányok portája előtti söprögetést, de azért nem mindenki. Elhiszem, hogy nem érdekli semmi, de valószínűleg csak azért nem, mert ezek legyőzték..Kétségtelen szimpatikus nyilatkozatokat tesz, csak éppen a gyakorlatban nem valósított meg semmit..
GV0917
2016. július 03. 19:31
Igaza lehet Schiffernek. Nyíltan kimondja: "csak az arcom kellett nekik.(meg a Szakasits Árpád imázsa..." Az Elnök és a Társelnök álarca egy emelvényen.. Aesopus meséje úgy módosult , hogy a "Róka" meglátta egy emelvényen a két álarcot, észrevette, hogy az elnök "ARCA" mögött" EMBER" is van! Kikerülte tehát...Annál jobban megsajnálta viszont a szép, de hadarós beszélő hölgy maszkját, felsóhajt:" Oh, quanta species, sed cerebrum non habet"! (minő szépség, de belül nincs agya..)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!