A bukott terrorizmus-ellenes politika ára

2016. július 27. 16:05

Aktív harcok és komoly nemzetiségi töredezettség vagy összeomlás a sorsa az összes országnak, ahol az Egyesült Államok és mások az elmúlt két évtizedben harcoltak a terrorizmussal.

2016. július 27. 16:05
Rami G. Khouri
Al Jazeera

„Aktív harcok és komoly nemzetiségi töredezettség vagy összeomlás a sorsa az összes országnak, ahol az Egyesült Államok és mások az elmúlt két évtizedben harcoltak a terrorizmussal, főként katonai eszközökkel – Jemen, Afganisztán, Szíria, Irak, Líbia –nélkül hogy megemlítenénk a mögöttes társadalmi, politikai és gazdasági egyenlőtlenségeket és hiányokat, melyek a mélyebb okozói a terrornak.

A negatív következményei ilyen rövidtávú és félrevezető szakpolitikáknak mostanra ezektől a félelmetes területektől messzire elterjedtek és civileket terrorizálnak Európában és az Egyesült Államokban, ahogyan az arab-ázsiai régióval tették évtizedekig.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2016. július 28. 08:17
Amerika már az utolsókat rúgja, belénk.
Mich
2016. július 28. 02:28
Aktív harcok és komoly nemzetiségi töredezettség vagy összeomlás a sorsa az összes országnak, ahol az Egyesült Államok és mások az elmúlt két évtizedben SZÖVETKEZTEK a terrorizmussal... ÍGY igaz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!