Orbán hadba állítja népét Brüsszel ellen

2016. július 06. 18:05

Orbán menekültpolitikájával a polgárok többségét maga mögött tudja. Nemcsak Magyarországon.

2016. július 06. 18:05
Michael Stürmer
Die Welt

„Erős nacionalizmusa otthon nagy támogatottságot élvez a menekültválság kezdete óta, a szomszédos Európában inkább rosszallást vált ki. Így keres kibúvót a brüsszeli és berlini kívánalmak alól anélkül, hogy az ország számára előnyös EU-tagságot megkérdőjelezze. A menekültek kötelező korlátlan beengedését túl nagy falatnak tartja kis országa számára, szerinte ez ugyanis veszélyezteti a szociális egyenlőséget, a biztonságot és a rendet – mindezzel a polgárok többségét maga mögött tudja. Nemcsak Magyarországon.

A magyar alkotmánybíróság zöld jelzést adott az október 2-i népszavazásnak. Amiről döntenek: hogy az Európai Bizottság előírhatja-e Magyarországnak a befogadandó menekültek számát. Orbán a népszuverenitást szembe akarja helyezni Brüsszellel. Ez azonban egy korlátlanul bővíthető játszma. Ha egyszer elkezdődik, mint legutóbb Nagy-Britanniában, nyitott a végkifejlet.

Az EU egzisztenciális, legitimációs és alkotmányos válságban van. Inkább gondolkodási szünetre van szüksége, minthogy a brüsszeliek a zászlójukat lengessék. A római szerződések preambulumában szereplő egyre szorosabb közösség mai ismereteink szerint még hosszú ideig várat magára.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Best retards
2016. július 08. 11:30
Sturmer ur es a Volkischer Beobachter ur. Igy vagy ugy, de a nemetnek lelki igenye a totalitarianizmus. Egyszerubben, akkor is naci, ha alszik
tas0125
2016. július 07. 14:21
Herr Stürmer!Ez a cikkecske nem más, mint Stürmer és a csokoládé. Ön maga sem érti, hogy ezek az országok és még a ködös Albinon sem. Hát meg van győződve ez az Úr,hogy boldog mint Candide. A probléma csak annyi, hogy nékünk kellene így mindenen nékünk szánt boldogság. Ez bizony,nem úgy látszódik. 1. Igaz, hogy a szügyig tele eladósított országot kaptátok. 2. Igaz, hogy egy lerobbant struktúrát kaptatok, de működött. Nem csillogott, de lemeszeltétek az árházakat,fehérre. Másnap jó pénzért elárasztottátok megmaradt gagyival. 3. Igaz, hogy kaptatok,jó szakmunkásokat,jó mérnököket katalógusaitokat üzletkötőknek harmad áron,német alul képzett igricek helyett. I tak dalse. 4. Eltörött VÁM-okat. 5. Mi az a sok pénz, amit félzárkózásnak pénzt adtatok, hogy építsünk rajta jó sztrádákat, hogy legyen rajtatok simán futni keresztül száguldani. Most aztán örüljünk,mint Candide! 25 év kellett,de felnőttünk. Továbbra is Európa, de lehet azt máshogy is csinálni. Majd lesz egy olyan Eu ahol brüsszeli vazallus nélküli tagok együtt működésével virágzani. Ha kell, ha nem ezt így is lehet csinálni, bele kell nyugodni.Brüsszel bürokratainak sorait meg kell ritkítani, sok a parazita lobbista.
áfonya
2016. július 07. 11:40
Egy oroszt, egy japánt és egy amerikait kilőnek az űrbe...junckert merkelt schulzot lőjétek ki ,mindegy hogyan csak az eus lerombolást ne folytassák.
catalina9
2016. július 07. 10:50
Orbán hadba állítja népét Brüsszel ellen" miután a művelt nyugat térdre esett a libsik előtt: "...Friberg szerint a metapolitika „a társadalmi átalakulás háborúja a világkép, a gondolat és a kultúra síkján”, a liberális baloldal pedig az olasz kommunista Antonio Gramsci, valamint a Frankfurti Iskola tézisei alapján vitte végig „hosszú menetelését az intézményrendszerben”. Megszerezték a hatalmat a média, a kulturális intézmények és az oktatási rendszer, tehát a társadalom azon pillérei felett, amelyek az emberek gondolatait és véleményét formálják. Kitért arra is, hogy a nyugati baloldal az évtizedek alatt a munkásosztályt lecserélte a különböző etnikai és szexuális kisebbségekre. Ez a következetes metapolitikai stratégia a magyarázata Friberg szerint annak, hogy mostanra „a korábban a szélsőbal perifériájához tartozó elképzelések váltak meghatározóvá” Nyugat- és Észak-Európában. Olyannyira meghatározóvá, hogy szerinte a nyugati-európai, „áljobboldali” erők megadták magukat a liberálisoknak a számukra központi kérdésekben, mint a multikulturalizmus, a bevándorlás támogatása, a feminizmus, a genderelmélet, vagy a szexuális kisebbségek támogatása. .."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!