A szerdai nap után hadd mondjam el

2016. július 07. 08:55

Órákon át üvöltözve ávósozni, pribékezni, csengőfrászozni, két méterről a nevén szólítani a rendőrt és közölni vele, hogy az unokája szégyenkezhet majd miatta, az továbbra sem menő.

2016. július 07. 08:55
Lakner Dávid
Facebook

Egyébként amellett, hogy a drogosozás nyilván nevetséges, és Baánék egyes módszerei, tervei, nem-egyeztetése ellen tiltakozni abszolút legitim és jogos lehet, a szerdai nap után hadd mondjam el, hogy

- órákon át üvöltözve ávósozni, pribékezni, csengőfrászozni

- két méterről a nevén szólítani a rendőrt és közölni vele, hogy az unokája szégyenkezhet majd miatta

- két méterről a rendőröktől nápolyit osztogatni és fennhangon közölni, hogy »ezeknek nehogy adjatok«

- haladni a rendőrsorfal előtt és egyesével mindenkinek húsz perces kioktatást tartani, mit tervez Baán

- két méterről a képükbe üvölteni, hogy elárultátok a népet, bezzeg mi tüntettünk a rendvédelmisekért, de majd meglátjátok, hogy nem fogtok így sem többet keresni

továbbra sem menő akkor sem, ha az aktivista a markológép tetején is polgáriengedetlen, a rendőr pedig jogsértően jár el még olyankor is, amikor belekortyol az ásványvizébe előzetes engedély nélkül, amúgy ugyanúgy negyven fokban, viszont nem önszántából kint tartózkodva reggel óta. Csak mert ezeket eddig nem nagyon olvastam azon szörnyülködések mellett, hogy bevisznek valakit akkor (»rendőrállam!!!«), mikor már ikszedszer kell kicipelni a kamion elől.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
finekom
2016. július 07. 09:50
A rendőrállam mostanában nem a rendőrökön keresztül fejti ki hatását, azok vigyáznak arra, hogy a körülményekhez képest szelíden bánjanak a tüntetőkkel, ne legyen látványos jogsértés. Ugyanakkor mégis megfélemlítették a népet, azzal, hogy gyanúba kevert civilekre óriási erőkkel vonulnak ki, indokolatlanul bilincsben viszik el őket, és azzal, hogy a "piszkos munkát" az ügyészség végzi el. Gulyás Márton másfél év felfüggesztettet kapott egy műanyagtábla eltávolításáért, és bár utána hetykén nyilatkozott, hogy folytatja akcióit, nyilván van annyi esze, hogy takarékra álljon. Ma már egy kődobálás is másfél év. Az is mindenki előtt nyilvánvaló, hogy az ügyészségnél kettős mérce van. A Gulyás Márton félékre azonnal és kíméletlenül lecsapnak, más esetben viszont elveszik a bizonyíték vagy nem találnak nyomokat. Ne legyen kétségünk, hogy a ligetvédőket szép csendben (vagy pont nem csendben, hogy mindenki tanuljon belőle) alaposan megleckéztetik. És, amiért legjobban utálom azt a gerinctelen, aljas kormányzást, amit Orbán Viktor bevezetett: már kiadtak egy közleményt, hogy ne legyen a liget drogtanya, szemét módon szembe akarják állítani a ligetvédőket a nem-drogozókkal, mintha minden ligetvédő egyben drogos is lenne. Sajnos van abban valami ellentmondás, hogy a csupán a parancsot teljesítő rendőrök kapják azokat a szitkokat, amiket nem nekik kéne kapniuk.
Julismama2
2016. július 07. 09:38
Életem első lájkját adtam Laknernak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!