A faölelő hippiknél olyan erő van, ami még a kormányt is meglephette

2016. július 08. 10:19

A harc a Városliget megvédéséért, csak egy szűk mag számára szól a Városliget fáinak megvédéséről.

2016. július 08. 10:19
Kerner Zsolt
Kerner Zsolt
24.hu

„A harc a Városliget megvédéséért, csak egy szűk mag számára szól a Városliget fáinak megvédéséről. A sajtó például nyilvánvalóan nem ezért közvetíti, az emberek pedig nem ezért nézik. És ez kiderült abból is, hogy a szerda délutáni ülősztrájk alatt, amint a tüntetők kezébe jutott a megafon, az Orbán-kormány bukását kezdték el követelni. A szemlélők számára a városligeti ellenállás ennél sokkal többről szól. Az ugyanis, amit a Liget Budapest jelenleg a Városligetben csinál, remekül szemlélteti a kormány hozzáállását a közterek és a kultúra befolyásolásához.

A Városliget élő szövet, de nem tökéletes. Ennek ellenére a város polgárai folyamatosan használják. A mostani tervek szerint a kihasznált Városligetből szeretnének egy szép, rendezett, de üres és élet nélküli teret építeni.

Pont, mint a Várkert Bazár esetében. Budapesten az elmúlt több mint húsz évben nem nagyon történt olyan nagy felújítás vagy térátrendezés, ami működött volna. A dzsentrifikáció és a terek kihasználása organikus, nem felülről tervezett. Államilag megszervezve soha nem lett volna bulinegyed a város közepén, bár vannak azért olyan projektek is, amik sokat segítettek, mint a VIII. kerület rehabilitációja.

A városligeti tiltakozás lendülete is érzelmekre épül, csak nem a fák és a pandák iránt. Az érzelmek inkább arról szólnak, hogy ne néhány cápagalléros, öltönyös arc mondja meg, milyen legyen a város legnagyobb közparkja.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 273 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2016. július 09. 18:59
Valóban nem a fák megvédéséről szól a Ligetvédelem. Hanem a rendezett, élhető ország helyett egy anarchiába süllyedő társadalom létrehozásáról. A hangos(kodó) kisebbségek uralmáról a csendes többség felett. Az ököljog uralmáról a törvények helyett. Gázt nekik! Ja, hogy ez félreérthető? Persze, persze csak könnygázra gondoltam... :-)
pollip
2016. július 09. 15:25
Ma hány hippi öleli a fákat?
bölcsuhú
2016. július 09. 12:24
Pesten ma már mindenki megbolondult? http://index.hu/mindekozben/poszt/2016/07/09/a_liget_beepitese_es_a_tunya_allampolgarok_ellen_tiltakoznak_az_alagut_tetejen/ Benne: Tudnivaló, hogy a legfrissebb közvélemény-kutatás szerintaz emberek 81 százaléka nem akar épületeket a Ligetbe. "Arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy ez nem csak a ligetvédők ügye, hanem mindenkié. Aktivizálni kellene azokat is, akik nem kinn táboroznak. Ez nem elhatárolódás a ligetvédőktől, csak azt akarjuk megmutatni, hogy sokkal szélesebb kör aggódik a Liget sorsa miatt." A kedves prosti anyátokat 81%! Van pofájuk egy 500 fős Medián közvélemény (?) kutatás alapján ezt állitani? Miközben majd 400-an bevallottan ligetvédők voltak s önként jelentkeztek váalszolni. Miféle közvélemény ez? Miféle kutatás?
Anonymtalan
2016. július 09. 12:04
Amúgy meg kedves Magvas Zsolt! Nem fáka ölelnek a """hippijeid""" hanem kéményeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!