Nyílt levél Bucsek Gábor r. vezérőrnagy Budapesti Rendőrfőkapitány részére

2016. július 13. 09:44

Tisztelt Rendőrfőkapitány úr! Mit gondol, a rendőrségnek mi a feladata? A félelemkeltés vagy közbiztonság szolgálata?

2016. július 13. 09:44
Csárdi Antal
Csárdival Budapest

„Tisztelt Rendőrfőkapitány Úr!

Az elmúlt időszakban sajnos több megkérdőjelezhető, esetenként egyértelműen részrehajló rendőri fellépés borzolja a budapestiek kedélyét. A Városligetben tapasztalt rendőri hozzáállás ugyanakkor nem minden előzmény nélküli, elég a Választási Irodánál történtekre gondolni. Mostanra odáig fajult a városligeti rendőri jelenlét kapcsán tapasztalható intézkedések sorozata, hogy kijelenthető a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai kettős mércét alkalmaznak, amikor megítélik a biztonsági szolgálat illetve a Ligetvédők tetteit.

Teljesen érthetetlen, hogy a BRFK VI. kerületi Rendőrkapitánysága eljárása során súlyosan megsérül a szólásszabadságot gyakorló Sebestyén Eszter, de a birtokvédelmi eljárás során nem biztosítják a tiltakozók vagyonbiztonságát. Mint bizonyára ön előtt is ismert tény, a tiltakozók a mai napig nem kapták vissza a saját tulajdonukat képező eszközöket, mint ahogy az sem költői kérdés, hogy a birtokvédelmi eljárás során miért nem készült jegyzőkönyv a területen található eszközökről (telefonok, laptopok stb.). A rendőrség nem biztosította a 17/2015. (II. 16.) Korm. rendelet 1. és 17. §-ban foglaltak megvalósulását!

Döbbenetes az, hogy a rendőrség látszólagos egyetértésével a biztonsági őrök súlyosan bántalmazhatták Komáromy Gergelyt, míg sok békés tüntetőt, például Moldován Lászlót VII. kerületi önkormányzati képviselőt telesen alaptalanul vádolnak meg garázdasággal. A rendőri erők magatartása megcsúfolja a magyar jogállamot.

A BRFK munkatársai a hatályos jogszabályok egyértelmű áthágásával vitték el a területről Csillag Ádámot, aki (igazoltan) sajtó munkatársként van jelen és szabálysértéssel gyanúsítják meg. Ezzel az önök eljárása súlyosan megsérti a sajtószabadságot. Ugyanakkor érdekes módon, pont Csillag Ádám felvétele bizonyítja, hogy önök hamisan vádoltak meg egy francia állampolgárt, hiszen pont Csillag Ádám felvételből derül ki egyértelműen, hogy a rendőrség állításával szemben a tiltakozó fiatalember nem rúgott meg senkit (http://hu.budapestbeacon.com/egyebhirek/csillag-adam-lassitva-nyilvanossagra-hozta-hogyan-rugta-meg-az-aktivista-az-intezkedo-rendort-ligetben/).

Érdekes, de a fent leírtak után nem meglepő, hogy a rendőrség helyett az orvos tett feljelentést, miután a Ligetbe kivezényelt biztonsági őrök súlyosan bántalmazták, az ennek következtében nyolc napon túl gyógyuló sérülést elszenvedő Gulyás Márton aktivistát is. A kettős mércére a legjobb példa, hogy míg a tiltakozókkal szemben a szükségesnél határozottabban lépett fel a rendőrség akár a jogszabályok áthágásával, akkor semmilyen formában nem járt el, amikor a biztonsági szolgálat emberei könnygázzal fújtak a rendőri erőkre.

Tisztelt Rendőrfőkapitány úr! Mit gondol, a rendőrségnek mi a feladata? A félelemkeltés vagy közbiztonság szolgálata? Mi indokolja, hogy a BRFK soraihoz tartozó állomány úgy vonult fel biztosítani egy békés tüntetést, hogy hátulról belekönyököl a tüntetésen résztvevőkbe? (Ezt személyesen volt szerencsém megélni) Ez megítélésem szerint, nem szolgált más célt, minthogy a területen szintén jelenlevő biztonsági őrökkel együtt félelmet keltsen a megjelentekben. Mi a véleménye kapitány úrnak a biztonsági őrök, »a kopaszok« vagy minden magyar állampolgár partnere kell, hogy legyen a rendőrség?

Mára oda jutottunk, hogy súlyosan megingott a budapestiek bizalma a rendőrségben.

Ezért azt kérem Öntől, hogy a levelemben felsoroltakat azonnal vizsgáltassa ki és tájékoztassa az eredményről a közvéleményt, hiszen érdekeink közösek.

Tisztelettel:  Csárdi Antal

fővárosi képviselő”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2016. július 13. 14:52
REND A LELKE MINDENNEK!! Nem ismered Csárdi?
tango47
2016. július 13. 14:18
Tisztelt Csárdi Úr! Kérdésem a következő: egy zöldségesnek kötelező zöldségeket beszélni? Ugye nem.
ormányos csillós
2016. július 13. 13:36
ki ez a hisztiző zsidó?
Peter8811
2016. július 13. 13:04
"Tisztelt Rendőrfőkapitány úr! Mit gondol, a rendőrségnek mi a feladata? A félelemkeltés vagy közbiztonság szolgálata?" Nálatok meg az volt a feladata a rendőrségnek, hogy gumilövedékkel lője a magyarokat, az volt a szép liberális zsidó világ!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!