Erdoğan államcsínye

2016. július 18. 11:05

Erdoğan politikájának köszönhetően nem sokáig marad fenn a demokratikus rend Törökországban. Erősen úgy néz ki, mintha a hadsereg puccsát egy fentről jövő államcsíny követné.

2016. július 18. 11:05
Bernd Lucke
Facebook

„Megbukott a véres puccskísérlet Törökországban. Ez mára világossá vált. A puccs háttere azonban mai napig tisztázatlan. Túl iszlamista, túl nyugatbarát vagy túl tekintélyelvű volt vajon Erdoğan a puccsisták számára? Erdoğan reakciója mutatja: neki nem volt ez a puccs annyira ellenére. Rögtön ki is repített állásából 2500 bírót. De vajon a bírók vezették a vadászgépeket vagy állták el tankkal az utcákat? Ha valami biztos, az az: a puccsban a hadsereg vett részt, nem pedig az igazságszolgáltatás.

A nyugat egyhangúlag ítélte el a demokratikus rend elleni puccsot. Erdoğan politikájának köszönhetően nem sokáig marad fenn demokratikus rend Törökországban. Erősen úgy néz ki, mintha a hadsereg puccsát egy fentről jövő államcsíny követné. És ezt ugyanolyan egyértelmű szavakkal kell elítélnünk, ahogy a katonaság puccsával tettük.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2016. július 18. 22:41
Bunda volt az egész puccs. Erdogan szerveztette meg, hogy még nagyobb hatalma legyen. Teljesen beleillik a képbe. Kb. mint a magyarországi rendszerváltás.
Mich
2016. július 18. 18:23
Ami világos: Erdoğan államcsínye...
Onurisz
2016. július 18. 12:04
Nem kell a Nyugatnak mindenbe belepofáznia. Majd a törökök eldöntik, hogy Kemal kell nekik vagy Erdogan. Legalább egyelőre nem kell azzal foglalkozni, hogyan utasítsuk vissza a törökök belépését az EU-ba.
Megtalálta
2016. július 18. 11:27
Úgy látom, hogy ez a puccs, bárki is szervezte, jól jött az EU-nak is. Így nem kell átlátszó kifogásokat gyártani, miért nem veszik fel a törököket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!