Magyar közöny

2016. július 04. 07:23

Az Orbán-kormány a rendszerváltás óta nem tapasztalt ridegséggel hagyja az út szélén mindazokat, akik hatalmát sem biztosítani, sem kiszolgálni nem képesek.

2016. július 04. 07:23
A szerk.
Népszabadság

Az Orbán-kormány a rendszerváltás óta nem tapasztalt ridegséggel hagyja az út szélén mindazokat, akik hatalmát sem biztosítani, sem kiszolgálni nem képesek. Miközben a propaganda az ellenkezőjét állítja, hagyják, hogy teljes országrészek csússzanak le a nyomorba, hogy társadalmi csoportok legyenek örökre kiszolgáltatva a közmunkának, és felzárkóztatás helyett a büntetés-végrehajtást küldik a nincstelenekre. Ebben a helyzetben viszont egyre többen nőnek fel odafigyelés, felvilágosítás, törődés nélkül.

Ők lesznek azok, akik nem tudják, mire vállalkoznak, amikor könnyű pénzt vagy olcsó hitelt ígérnek nekik, és mire észbe kapnak, rabszolgákként szolgálják ki a belőlük hasznot húzókat, vagy távoli országok pokoli börtöneiben rohadnak.

A sorsukkal szembeni általános közöny az, ami részben megengedi az Orbán-kormánynak, hogy mindig a nyomorgók kárára jusson pénz adókedvezményre, presztízsberuházásra, választási osztogatásra vagy éppen budapesti olimpiaálmokra. A közönyre épül választási stratégiájuk is.

De legalább tudjuk, mivel lehet legyőzni. Empátiával.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2016. július 04. 19:09
balbakó [Hozzászóló kiszűrése] 2016. július 4. 16:04 A dolog pikantériája, hogy magukat baloldalinak valló pártok regnálása idején ész nélkül tépték, szaggatták a szociális hálót," Ezt hívták álszenték "öngondoskodásnak" 2010-óta kussolnak erről...
catalina9
2016. július 04. 18:22
finekom [Hozzászóló kiszűrése] 2016. július 4. 10:08 Bezzeg Matolcsy alaposan megmentette őket." segített rajtuk, átkozódtak is a látványlobsik, sajnálták a bankokat, aztán mikor látták, hogy mégis csak van eredménye elkezdtek jellemtelenül pofázni, hogy jobban kellett volna segíteni..
balbako_
2016. július 04. 16:04
Amit írnak egyszerűen nem igaz! A dolog pikantériája, hogy magukat baloldalinak valló pártok regnálása idején ész nélkül tépték, szaggatták a szociális hálót, míg az Orbán kormányok ezeknek a rétegeknek is nyújtanak nem kis kilábalási lehetőséget.
Tintamin
2016. július 04. 12:03
Kedves agyhalott fideszesek, lehet ugatni, meg happgni, de vannak tenyek: 3,3millio http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/dramai_adatok_magyarorszagrol_igy_terjed_a_szegenyseg.585336.html Es igy tunik el: http://m.vg.hu/cikk/462005 De iden mara ksh nem foglalkozik ezzel...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!