Brit kilépés az EU-ból?

2016. június 27. 16:38

Mit mondunk majd mi, ha a kvótanépszavazás előtt Angela Merkel jelentet meg fizetett hirdetést nekünk, magyaroknak, hogy: „A döntés a tiétek, de Németország büszke arra, hogy keresztény nemzetként veletek együtt menthet menekülteket az Európai Unió tagjaként!”

2016. június 27. 16:38
Zárug Péter Farkas
Demokrata

„De hirdetést megjelentetni a magyar kormány tudott a ködös Albionban Brexit-ügyben. Méghozzá Brüsszel mellett! Vagyis azért, hogy a britek maradjanak az unióban. A miniszterelnök aláírását viselő hirdetés szövege szerint: »A döntés a tietek, de Magyarország büszke arra, hogy veletek együtt az Európai Unió tagja lehet«. Az egy dolog, hogy mit gondol erről a manchesteri függetlenségpárti angol munkás, de mit mondunk majd mi, ha a kvótanépszavazás előtt mondjuk a Magyar Időkben Angela Merkel jelentet meg fizetett hirdetést nekünk, magyaroknak, hogy: »A döntés a tiétek, de Németország büszke arra, hogy keresztény nemzetként veletek együtt menthet menekülteket az Európai Unió tagjaként!«

Persze értjük mi, hogy itt most olyan jó betyárosan, fokossal a kézben, a Tisza-partról, jó furmányosan odacsapunk mindenkinek, hogy mi, akik idehaza »üzenjük Brüsszelnek, hogy nehogy már, nehogy«, most pont kibabrálunk velük, és jól megtámogatjuk az egyébként hazája függetlenségért küzdő Cameront, amikor Londonnak üzenjük, hogy olyan jó velük együtt lenni az EU-ban, hogy csuda! Szóval értjük, de mégis…

Ha leghangosabban üzenjük mindenkinek, hogy senki ne szóljon bele más nemzetek sorsdöntő kérdésébe, és maga a brit miniszterelnök engedi meg, hogy minisztere és főpolgármestere más állásponton legyen Brexit-ügyben, mint ő, akkor mi hagyjuk már ezeket a hirdetéseket! Főleg, ha bármin kibukunk, ami a saját véleményünkkel ellentétes! Márpedig a Brexit-pártiak pont a jó édes anyánkba küldtek bennünket e hirdetés kapcsán… Jogosan! Szóval maradjunk annyiba: »a döntés a tiétek…«

Slussz. Brexit-ügyben a döntés a briteké. És döntésük maga a népfelség érvényesülése.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kgyula
2016. június 28. 16:30
"...az óhajnak az igen halk kifejezése, h. talán" Igen, és a megszólaló jámborságából egyenesen következik ez a finom, halk, sóhajszerűen kimondott (mit kimondott... kilehelt) óhaj... :)))
hátakkor
2016. június 28. 16:25
"ha a kvótanépszavazás előtt Angela Merkel jelentet meg fizetett hirdetést nekünk" Nem jelentet meg hirdetést. Mi lenne rajta? Hogy "No limits"?
enes
2016. június 28. 12:09
Homályos/sötét szobák "...Nagy-Britannia megszabadítja magát az EU "homályos" törvényalkotási rendszerétől..." JUNCKER: "Ha a helyzet komolyra fordul, hazudni kell." (FAZ 2011) Juncker ismételten megerősítette, 22 éves politikai tevékenysége alatt gyakran hazudott. "Én a sötét termek titkos tárgyalásai mellett vagyok" (FAZ 2011) De még világosabban nyilatkozik Juncker amikor azt mondja: "Mi elhatározunk valamit, aztán bevisszük a köztudatba és kivárunk egy ideig mi történik. Ha ezután nincs nagy kiabálás és nincsenek felkelések, mert legtöbben nem is értik meg, amit elhatároztunk, - akkor tovább megyünk lépésről lépésre, addig, ameddig már nincs visszaút." (Der Spiegel 52/1999)
Senior
2016. június 28. 11:44
Nem az a lényeg, hogy Z.P.F.-nek igaza van, vagy nincs. Az "üzenjük Brüsszelnek" okafogyottá vált, további kilépésektől tartva nem fognak szétosztani migráncsokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!