Orbán lépéskényszerben

2016. június 18. 09:54

Orbán Viktor ezek után nem tehet mást, mint a rágalmazási pertől függetlenül kivizsgáltatja, igaz-e vagy sem, amit Portik állít, a minisztert pedig a vizsgálat befejezéséig szabadságra küldi, ha már nem akarja felfüggeszteni.

2016. június 18. 09:54
Szemán László
Magyar Nemzet

„Súlyos vádakkal illette Rogán Antalt tegnap a Fővárosi Törvényszéken Portik Tamás. Az olajügyekből ismert Energol Rt. egykori igazgatója egyébként jogerős 15 éves fegyházbüntetését tölti Sátoraljaújhelyen, ám szoros őrizetben, titokban kommandósok hozták Budapestre tanúskodni. Juhász Pétert, az Együtt alelnökét perelte be a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter rágalmazás miatt és egymillió forint kártérítést kérve, miután Juhász azt állította: Rogán polgármestersége idején üzletelt Portikkal és köreivel. A miniszter tagadja ezt, azt állítva, még csak nem is ismeri Portikot.

Juhász idéztette be a volt cégvezetőt, és szembesíttette volna a miniszterrel, ám Rogán »halaszthatatlan közfeladatainak ellátása« és »előre leegyeztetett hivatalos programja« miatt távol maradt a tárgyalásról. A miniszter és felesége feltűnt Bordeaux-ban, a stadion VIP-páholyában, amint az ország nagy részével együtt tombolt a magyarok góljai láttán, ám rosszul gondolja az, aki azt hiszi, a labdarúgó-Európa-bajnokság a halaszthatatlan közfeladat. A Kormányzati Tájékoztatási Központ tudatta, hogy »Rogán Antal június 17-én hivatalos programon vesz részt Münchenben, melynek keretein belül háttérbeszélgetést folytat a német sajtó munkatársaival, illetve interjút ad a Bild napilapnak. Miniszter úr a Labdarúgó Európa Bajnokság következő két magyar mérkőzésén sajnos nem tud részt venni«. A Bild müncheni szerkesztőségében az MNO.hu kérdésére elmondták: nem tudnak arról, hogy Rogán Antal pénteken interjút adna, és arról sem, hogy háttérbeszélgetést folytatna német újságírókkal, ám ez csak részletkérdés. Ezért még nem kellene, hogy álmatlan éjszakái legyenek Orbán Viktor miniszterelnöknek. Mással is előfordult már a kabinetből, hogy kérdések özönét vetette fel egy-egy megszólalása, állítása, közleménye. A politikus kabinetje egyébként is arra való, hogy közöljön ezt-azt, ha már vannak az irodában. (...)

Orbán Viktor ezek után nem tehet mást, mint a rágalmazási pertől függetlenül kivizsgáltatja, igaz-e vagy sem, amit Portik állít, a minisztert pedig a vizsgálat befejezéséig szabadságra küldi, ha már nem akarja felfüggeszteni. Demokráciában így szokás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 227 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Egri Marika
2016. június 20. 08:48
Talán először Demszky Urat kellene perelni. Miért hozott olyan rendeletet, hogy mélyen áron alul adta el a budapesti lakásokat. Nem emlékszem, hogy ezt visszavonták volna. Demszky megakart szabadulni a leromlott felújítandó lakásoktól. Ezért jött létre ez a rendelet. Kendermagos Juhásznak semmiféle keresnivalója nincs. Talán ő akar lenni az V.kerületi polgármester? Már hányadik rágalmazás ez. Ez most olyan mint Gyurcsány féle köteles beszéd. A csahosok meg csak kiabálnak, hogy megbukjon a választáskor a Fidesz. Ki jön utána? Jobbik? El áshatjuk magunkat akkor lesz igazi nácizás külföldön. Összefog a baloldal a kis pártokkal. Nem telik bele fél év és Gyurcsány megpucssolja őket. Újra Ő lesz a baloldal vezére. Ezt akarják? Mert mi nem.
császár
2016. június 20. 00:11
Portik vádjai pénz átadádsárólmár nem igzolhtók., íg a javsolt vizsgálódás is értelmetlen. Más kérdés, hogy az V. kerületi bolthelyiségek körüli hivatali visszéléseket miért nem derítik fel
teljesenertelmetlen
2016. június 19. 19:44
Szemán Lászlónak 2016. június 18-án átadtam 40 MFt-ot vesztegetési céllal. Na, akkor most ezt is ki kell vizsgálni?
catalina9
2016. június 19. 19:17
Pukli 2.0!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!