Puskásék unokái

2016. június 28. 07:19

Generációk kaptak végre futballemlékeket. Nem fekete-fehér, hanem színes futballemlékeket. Nem realos, barcás, bayernes, hanem magyar futballemlékeket.

2016. június 28. 07:19
Misur Tamás
Népszabadság

„Ezt a dicsőséges fekete-fehér korszakot zárta most le Bernd Storck és csapata, és ezért nem lehetünk elég hálásak nekik. Felpakolta a magyar labdarúgás nagyszerű korszakát (korszakait) az őket megillető helyre, a dicsőségterem legfelső, legfontosabb polcára, és azt mondta: mostantól az én csapatom lesz a vonatkoztatási pont. Végre nem arról kell hallgatnunk a nagy öregeket, hogy milyen volt, amikor Öcsi visszahúzta a labdát az angolok ötösén, vagy amikor Farkas Jancsi bevágta kapásból a braziloknak, meg amikor a Vasas elkalapálta az Intert a Stadionban, hanem mi idézhetjük fel büszkén: emlékszel, amikor Szalay estében berúgta az osztrákoknak? Amikor Dzsudzsi kettőt nyomott a portugáloknak? Láttad Ronaldo hisztijét? Stieber emelését? Te hol drukkoltál, amikor Elek telibe bombázta a kapufát?

Generációk kaptak végre futballemlékeket. Nem fekete-fehér, hanem színes futballemlékeket. Nem realos, barcás, bayernes, hanem magyar futballemlékeket. Röpke két hét alatt visszakerültünk az európai futballtérképre, Walestől Görögországig, Portugáliától Litvániáig nézték a meccseinket, szurkoltak nekünk vagy ellenünk, tanulták meg a játékosaink nevét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gusztav12
2016. június 29. 01:18
Hogy is mondják? Egy nőt nem felszedni nehéz, hanem megtartani... A csipkerózsika álomból fel kell ébredni és igenis teljes erővel készülni a nagyobb csatákra, hogy ilyen csúnya és katasztrófális 4:0 ne fordulhasson elő mégegyszer. És a csapatból hiányzik egy igazi karmester, mint pld. Messi vagy Beckham. Meg kell találni a megfelelő embert!
Himalája
2016. június 28. 14:43
"Puskásék unokái" haát, az aranycsapat Puskásnagypapák a grundon tanulták a focit.
Tintamin
2016. június 28. 14:32
Hatha mostmar nem kell Bern miatt keseregni, meg vegre airapuatot is elfelejthetjuk. Persze ezt a korszakot akkor zarhatjuk le vegleg, ha az elmult korszak dilettans szekertoloi elotrodnak: Mezey-Egervari-Csank-Bognar-Pinter-stb vonal menjen a lecsoba kurvagyorsan! Persze Bognar most lett a Felcsut szakmai igazgatoja, GRATULALOK, BAZMEG!!!
kuwiq
2016. június 28. 13:01
Ezek marhaságok. 56-ban a fél aranycsapat és majdnem az egész ifiválogatott is lelépett, generációk legjobbjai hiányoztak a folytatásból. Ugyanez igaz a focit körülvevő emberekre is, maradtak, akik a futballból éltek, és ez a legpőrébb formájában él tovább. Anno, amikor Nyilasiék teljes generációját fillérekért kiárusították, a mezey dr pedig rátette a kezecskéjét az edőokításra és utánpótlásképzésre, kapta a következő megrendítő pofont a focink. Egyszerűen nem volt kitől tanulni a fiataloknak, ahogy most is ez a helyzet. Más az élet, ha komoly ellenfelekkel játszik valaki hétről hétre, vagy ha ugyanolyan, vagy még alacsonyabb szintűekkel. Arról nem beszélve, a mezeydr-ék miket képesek tenni a játékosok izomzatával, ízületeivel. Érdekes, hogy ugyanazok a srácok pár hét Storck féle tréning után sokkal többet bírtak futni, meg gyorsabban is. Azt most is láttuk, hogy a vereséget, olykor a bénaságot is megbocsátja a közönség, ha lát a csapattól harcos hozzáállást, küzdelmet , netán győzelmet. Pláne ha még tervszerű, olykor szemre is tetszetős játékot is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!