Kockás tanév

2016. június 17. 09:59

A most lezárult tanévről mindenkinek a pedagóguslázadás jut majd eszébe.

2016. június 17. 09:59
Korompay Csilla
Magyar Hírap

„A tiltakozók a miskolci Herman Ottó Gimnázium nevelőtestülete által jegyzett nyílt levelet tűzték – idővel kockássá lett – zászlajukra. A »hermanosok« – ahogy a Tanítanék Mozgalmat kezdetben emlegették – oly sokat hivatkoztak a levélre, hogy azt hihetnénk, minden kockás párna alatt lapul egy, éjszaka is erősítendő a mozgalmárok elhivatottságát. De valóban emlékeznek még, mik voltak a követelések? Néha úgy tűnik, sokan akkoriban sem olvasták végig az írást, vagy nagyon komoly memóriazavarral küzdenek, mivel nem veszik észre, hogy éppen az általuk kritikusnak tartott kérdésekben azóta jelentős változások zajlottak, illetve zajlanak. (...)

Nem könnyű megfelelni ennek a kívánságnak, miközben éppen ők követelik a reformot, gyakorlatilag az oktatás minden területén. Az általuk sürgetett tananyagcsökkentéshez muszáj átalakítani az alaptantervet, és ez nem fog menni a tankönyvek jelentős módosítása nélkül.

Emellett meg kellene békélniük a gondolattal, hogy a világ folyamatosan változik, és amint az evolúciós sikerességet mindig a változáshoz való alkalmazkodás képessége határozta meg, úgy egy közösség, egy nép sikerének kulcsa is a változásokhoz való alkalmazkodás – most épp a rohamos és ugrásszerű technikai-informatikai fejlődést követve. Ilyen körülmények között régi tankönyvekhez és akár harminc éve elsajátított oktatási módszerekhez ragaszkodni, nem valami biztató jelenség…

»Szeretnénk a felnövekvő generációkat jól felkészíteni az élet kihívásaira, hogy képesek legyenek megfelelni a kor követelményeinek!« – írták a lázadás elindítói. Kedves kockás ingesek, kezdjék talán önmagukon, esetleg már a vakáció alatt!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2016. június 18. 07:49
redgreg https://redgreg.wordpress.com/2016/06/07/remenytelenseg/ [Hozzászóló kiszűrése] 2016. június 17. 10:32 Hát igen. Bár a kormány kétségkívül rosszul kezelte a dolgot. Ahelyett, hogy lefektette volna az objektív feltételrendszert, majd minden pedagógust kirúgott volna, és csak azt veszi vissza, aki ezeknek megfelel, leült tárgyalni azokkal, akik 40 év alatt az elsőkből utolsókat csináltak az országból tanulmányi eredményeket tekintve." Pontosan!!! A kormánynak azt kellett volna mondani, hogy az a nyafogó "tanár" aki túlterheltnek érzi magát, húzzon a p...ba, az legyen tanár aki bírja a terhelést, ugyanis a gyerekeket is teherbírónak kellene nevelni.
catalina9
2016. június 18. 07:46
Elvtársak itt szó sincs pegadógusokról! Pukli a vállról indítható ripacs, Zorróné a fekete nővér, Pilz a miskolci csegavara, Mendrey a Bajnaihívő titánszélkakas, Gallóné a lenini transzmissziós szíj sorosított változata, Shilling Árpád Soros porondmestere által vezényelve gyakorlatilag a gyerekeket maguk előtt tolva próbálják a társadalmat sakkban tartani és persze egy kis plusz zsebpénzre szert tenni. Jól mondta Klinghammer, ezekből hiányzik az éthosz, anélkül pedig nincs pedagógus.
Harangláb
2016. június 17. 15:37
Ez a pedagógus lázadás nagyon találó kifejezés!!! A Pukli-félék szellemi elődei azok a mosdatlan lázadó matrózok, akik törve-zúzva végig trappoltak a Téli Palota tiszta folyosóin...
pkarcsi
2016. június 17. 15:27
Csak szerinted a legfontosabb.Elvakult puklinista vagy,a feketenővér rádkacsintott?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!