A Bilderberg-baldachin

2016. június 09. 07:18

Nem is tudom, mi lesz velünk, magyarokkal: utoljára Bajnai Gordon (előtte Martonyi János) kapott meghívást a Bilderberg-csoport összejövetelére. Azóta senki. Lehet így élni?

2016. június 09. 07:18
Körmendy Zsuzsanna
Magyar Nemzet

A világ hatalmasai sem ok, sem cél nélkül nem szerveznek találkozót. S bár a tudathasadásos nyugati világ ma is a legfontosabb értékekhez sorolja a nyilvánosságot és a demokráciát, a Bilderberg-csoport »baráti«, »tudományos«, »magánjellegű« és ki tudja, még milyen jelzőkkel mentegetett összejöveteleivel szemben mégis megengedő. Egy ország jegybankelnöke vagy belügyminisztere, a globális cég vezetője ugyan mitől lenne magánember, ha olyan kérdések kerülnek napirendre nemzetközi szinten, amelyek földrészek sorsát hosszú távon befolyásolják? Szögezzük le: itt nem holmi világ-összeesküvés a bűn, hanem a nyilvánosság megvetése, ami önmagában súlyos demokráciahiányra vall. Drezdában három napig mindenki tudomásul veszi ezt a demokráciadeficitet, amellyel képmutató módon országokat vádolnak meg nap mint nap. A konteók rabságában vergődőknek azonban, ha ők valóban a nyilvánosság barátai, nem csak a Bilderberg-csoport titkos megbeszélésein kellene háborogniuk. Azon is el kellene gondolkodniuk, miért kellett a 270 milliárd forint jegybanki nyereséget – a törvény ellenében, amely szerint annak vagy a költségvetésbe, vagy a tartalékalapba kell kerülnie – alapítványokhoz juttatni a politikai befolyásolás deklarált céljával? És ugyanígy: azoknak, akik verték az asztalt, hogy közpénz lévén ennek a honi vonatkozásban hatalmas összegnek a felhasználása ne maradhasson rejtve a nyilvánosság előtt, fel kellene háborodniuk Bilderbergék magánkonferenciájának titkosságán is.

Mert vagy hívei vagyunk a nyilvánosságnak, vagy nem. Harmadik lehetőség nincsen.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2016. június 09. 17:31
TTIP-el ugyanez.
Akitlosz
2016. június 09. 16:20
"Szögezzük le: itt nem holmi világ-összeesküvés a bűn, hanem a nyilvánosság megvetése, ami önmagában súlyos demokráciahiányra vall." Miért is? A házibulikban sincsen demokrácia. A Bilderberg csoport állítólag semmiben nem dönt, nem szavaz így mégis mi a fene szükségük lenne demokráciára? Mihez?
Akitlosz
2016. június 09. 16:19
"Nem is tudom, mi lesz velünk, magyarokkal: utoljára Bajnai Gordon (előtte Martonyi János) kapott meghívást a Bilderberg-csoport összejövetelére. Azóta senki. Lehet így élni?" Lehet. Pontosan ugyanannyit tudunk, fogunk tudni a Bilderberg csoport működéséről bármennyi magyar is van/nincs ott. Gy. k. Azaz tök mindegy.
polnemkor
2016. június 09. 13:45
Gizikét a gőzekével. Zsuzsi néni egyre nagyobb szamárságokat ír.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!