Visszakapjuk Európát?

2016. június 29. 20:16

Közelről láthattuk, mekkorát hibázhatunk, ha rosszul voksolunk, ha megfeledkezünk arról, hogy nemcsak országunk, hanem Európa polgáraiként is helyt kell állnunk.

2016. június 29. 20:16
Kardos Gábor
Magyar Nemzet

„Az angol brexitbohóc Nigel Farage most azzal triumfált, hogy visszakapták az országukat. Legyen ez az ő bajuk. Mi viszont a brexittel visszakaptuk Európát! Annak minden bajával, lehetőségével és felelősségével. A szigetország eddig sem volt teljes sorsközösségben a kontinenssel. A gyarmatbirodalom emlékét őrző, világméretű Commonwealth máig inkább jelent számukra közös identitást, mint az Európai Unió. Csak azt mondták ki most a brit választók, amit eddig is tudnunk kellett volna. Nekik is, nekünk is. Épp ideje ködös konstrukciók és álmodozás helyett geostratégiailag megalapozott reálpolitikára építeni az európai integrációt! Talán még nem késő.

Nem a pártpolitikusok kapják vissza most Európát és az európai döntések felelősségét, hanem mi, európai polgárok. Most közelről láthattuk, mekkorát hibázhatunk, ha rosszul voksolunk, ha megfeledkezünk arról, hogy nemcsak országunk, hanem Európa polgáraiként is helyt kell állnunk. Ha tágabb hazánk, Európa békéjét veszélyeztetjük, azzal a tagországokat, így hazánkat, Magyarországot is háborúba sodorhatjuk.

Ahogy 1848-ban is együtt küzdöttünk az európai polgárok szabadságáért és önrendelkezéséért, Európa népeinek és köztük nekünk, magyaroknak most sem más a dolgunk és az egyetlen békés jövőt nyújtó történelmi lehetőségünk. A geopolitika már csak ilyen: alapvető tényeivel érdemes tisztában lennünk, mert ezek körül forogva ismétli magát a történelem. A magyar éppúgy, mint az európai.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csurcsányi
2016. június 30. 15:39
Ennek a Kardosnak az legkedvesebb elfoglaltsága, amikor a Simicskatv-n egymás szopkorászák a ballibbantakkal.
u.cserkész
2016. június 30. 12:35
"Közelről láthattuk, mekkorát hibázhatunk, ha rosszul voksolunk," Csak emlékeztetőül: 2003.04.12-én a 8.042.272 szavazásra jogosult magyar állampolgárból 3.056.027 fő szavazott igennel az EU-ra. Vajon mostanában több lenne, vagy kevesebb.???
malakka
2016. június 30. 09:42
"Ahogy 1848-ban is együtt küzdöttünk az európai polgárok szabadságáért és önrendelkezéséért, Európa népeinek és köztük nekünk, magyaroknak most sem más a dolgunk és az egyetlen békés jövőt nyújtó történelmi lehetőségünk" Lol.
Vén Csataló
2016. június 30. 09:16
Kardoska. Hogy a britek hibáztak-e, majd 5 év múlva derül ki. Mert a rendkívül európai és rendkívül liberális médiában folyó hisztéria, uszítás és félelemkeltés (amit például te is művelsz) nem egyenlő azzal, hogy a briteknek most tényleg rossz lenne. Egyébként meg Európa nem egyenlő az Európai Unióval és pláne nem egyenlő azzal a libsi söpredékkel, amelyik megszállta az Unió stratégiai pontjait, hogy kisajátítsa magának az európaiságot valamint a földrészre kényszerítse az torz, elmebeteg, minden normalitást leromboló világképét. Úgyhogy számítsál rá Kardoska, hogy ennek a projektnek, ebben a formában annyi. Vagy más lesz az Unió vagy nem lesz Unió, mert az már jól látszik, hogy ez a libsi söpredék, bármilyen jó ötletnek is tűnt, nem fog 500 millió európain uralkodni. Vagy elhúz a picsába magától és békésen, vagy az Isten irgalmazzon nekik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!