Közhelyröhej

2016. június 06. 17:30

A magyar edzők közhelygyűjteményét minden héten „fellapozhatjuk”. Szakértelmük – kisarkítva – kimerül abban, hogy „ha bemegy, gól”.

2016. június 06. 17:30
Cséfalvay Attila
Kisalföld

A magyar edzők közhelygyűjteményét minden héten »fellapozhatjuk«, ha a köztévére vagy a sporttévére kapcsolunk Bozsik Péterestül és László Csabástul. Szakértelmük – kisarkítva – kimerül abban, hogy »ha bemegy, gól«. Most Mezey Gyuri bácsi a nemzet sportújságjában latolgatott. A magyar válogatott esélyeit illetően elmondta, a csapat akár tovább is juthat, de sima kiesés is lehet belőle (meg ha bemegy, gól). Az Európa-bajnokság előtt egy nappal, jövő csütörtökön mutatják be a televízióban a »…még 50 perc…« című dokumentumfilmet, melyben a rendező-operatőr az Egervári-, Dárdai- és Storck-időszak alatt a válogatott öltözőjében is forgathatott. A sajtóvetítés során kiderült, Egervári alatt a szakmai meglátásokat nélkülöző közhelyszótárral nem lehetett felrázni, motiválni a magyar játékosokat. Bukarestben a félidőben 0–2-nél arról beszélt, hogy el kell indítani a mozgásokat, megfordítottak már BL-döntőt is az utolsó percekben és hogy kapcsoljanak magasabb fordulatszámra. Mindenféleképpen.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2016. június 07. 01:54
Kisnépszabi = Közhelyröhej
*ufó*
2016. június 06. 22:27
Magyar Válogatott https://www.facebook.com/MagyarNemzeti11.hu/photos/a.275327015811260.76252.274893475854614/1228171700526782/?type=3&theater
yanoo
2016. június 06. 21:22
Nekünk, mikor edzőnk volt Mathesz Imre- Isten nyugosztalja, nagyon szerettem őt- azt mondta:- Fiúk! Gólt kell rúgni, mert a gólt kivédeni nem lehet.Egyszer Jasinnak majdnem sikerült...de bement.
*ufó*
2016. június 06. 21:10
Kedvencem a témában, amiket Nyilasi Tibi szokott mondani, ha sporttévén szakértőzött régen: - meccs elején: Döntetlen közeli eredményt várok, végén bármilyen eredmény lett: Bejött a papírforma :D Tisztelem Tibort, és nyilván nálam többet tud a futballról (--tehát nem a fociról, amit a maiak játszanak Magyarországon, például a másodosztályú Felcsút fc--) és nem is kell irodalmi módon megszólalni, azonban a futball olyan szinten átalakult a mai szakkommentátorok idejéhez képest, hogy nem csodálkozom ezen a cikken. Átalakult minden a felállástól kezdve, hogy posztra vesznek játékosokat, a taktikán keresztül, hogy cél-futball vagy eredmény-futballon át, az anyagi körülményekig, hogy egyik club becsődöl, a másikba meg arab vagy orosz milliárdosok szállnak be (PSG, Man. City, Monaco, Chelsea). Egy valami nem alakult át: a mázli vagy mák-faktor - a megpattanó labda, a bírói tévedések, a véletlen sérülések. Vagy hogy a kisebbik csapat felszívja magát és Dávidként megfricskázza az orrát Góliátnak, tehát a mentalitás. A mentalitás, a -fejben dől el- is nagyon fontos itt, mint minden más sportnál. Visszatérve a cikkre, miért is közröhej a mai szakértő kommentátorkodás nálunk, azért, mert az átalakult vagy átalakuló futballvilágban csak az tud releváns infokat mondani, aki napi szinten követi az adott club történéseit. Kitűnő futball blogok vannak, amik a facebookon is követhetőek, a Dortmundtól Arsenalon át az Olympique Marseilleig rengeteg fanatikus van, nem szégyen, ha ennek utána olvasnak a szakértők. Vagy ha beleássák magukat a témába maguktól, “A jó pap is holtig tanul” jeligére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!