Merkel is felelős a brexitért

2016. június 26. 09:32

Hagyta azt is, hogy Nagy-Britannia marginalizálva érezze magát attól, hogy Németországgal rendre Franciaországgal együtt döntött el dolgokat, hogy aztán bejelentse, merre van az arra az EU-ban. Nagy-Britanniát meg se kérdezték.

2016. június 26. 09:32
Bernd Lucke
Facebook

„Merkel asszony az euró megmentésekor csak úgy megsértett európai egyezményeket, recesszióba és tömeges munkanélküliségbe sodorva ezzel a dél-európaiakat. A menekültválság alatt válogatás nélkül fogadta be menekültek és gazdasági bevándorlók millióit anélkül, hogy számolt volna ennek következményeivel és hogy a valóban üldözöttek számára nyújtott segítségre koncentrált volna. Mikor már túl nagy falattá vált a probléma, megpróbált más európai államokat bizonyos számú menekült befogadására kényszeríteni, ami máig tartó feszültségeket eredményezett az Európai Unióban.

Ami magát a brexitet illeti, Merkel elmulasztotta, hogy David Cameronnal összefogva előkészítsen egy mélyreható EU-reformot. Hagyta, hogy úgy tűnjön, Cameron egyedül, mindenkivel szemben találja magát, így végül keveset érjen csak el.  Hagyta azt is, hogy Nagy-Britannia marginalizálva érezze magát attól, hogy Németországgal rendre Franciaországgal együtt döntött el dolgokat, hogy aztán bejelentse, merre van az arra az EU-ban. Nagy-Britanniát meg se kérdezték.

Így hát Merkel asszonynak is van felelőssége a brexitben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Knerten
2016. június 27. 03:31
Klartext. Ahogy a német mondja.
áfonya
2016. június 26. 23:58
Merkel összejátszik Junckerrel ,másképp nem tehette volna meg külön utas szerepét birodalmi szerepet játszik........Azért azt jó volna tudni mi van leírva az eus csatlakozási szerződésbe,odáig rendben volna ha betartották volna, hogy egyenrangú minden ország ,ezt se tartják be a kettős mércével , az eus országok nem eus országokból megszállókat hívhatnak e be Európába másik tagországát leigázva.Nagyon úgy néz ki hogy Merkel kiugrott az Egész európát idegen csapatokkal megszállta ,de már tovább nem tud lépni Európára erőfölényt nem tud gyakorolni.
Negue
2016. június 26. 23:47
"Merkel is felelős a brexitért" Mi az, hogy? Nagyon is!
Akitlosz
2016. június 26. 19:56
Nem felelős. Merkel nem Nagy-Britannia vezetője. Nem is az EU-é. Szavazati joga sincsen Nagy-Britanniában. Merkel Németországért felelős. A Brexitért a politikai felelősség Cameron brit miniszterelnöké.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!