Európa tükre

2016. június 26. 08:38

Európa nincsen. Ezt lehet róla mondani. Európa egy fosztóképző. Euró­pa emlék, álom, Európa az „egyszer volt hol nem volt”, ráadásul Európa emlékét már csak a szüleink és a mi nemzedékünk őrzi.

2016. június 26. 08:38
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„Tartok tőle, manapság már senkit sem érdekel III. Richárd odaát, a ködös Albionban. De legalább megutálták e kor hiú gyönyörét, amelyből nekik úgyis egyre kevesebb jutott. Európa, a gonosz királynő belenézett a tükörbe, és varázstükre így szólt: Nem vagy már szép, királynő, de legalább nincs senki, aki szebb nálad.

Hát persze, végül így is célba lehet érni. A britek célba értek. Így értek célba. És elkezdhetik elölről, hogy akkor most majd hátha sikerül. És a példa ragadós lesz. Addig pedig Cs. Szabó László üzen nekünk a negyvenes évekből, a nagy európai válság idejéből, és ezt üzeni: »Egyszer a Fertőből kihúztak egy időtlen halembert, Hany Istókot. A zsombékban, nádi sűrűben, majd hogy a víz alatt nem lakott. Így bújt el időnkint a magyarság is a vízi rejtekébe. Csonttá aszott, egy szúnyog is belevásott volna a húsába. De túlélte. Mikor az európai népekből hírmondó sem marad, a magyar talán még mindig a subája alatt dörmög.«

Most a britek is eljutottak a dörmögés jogáig. Mi is dörmögjünk csak bátran. Új mesét. Csak soha, soha többé „fasiszta-kommunizmusét”. Nagy válságok idején ennek elkerülése a legnehezebb. Úgyhogy figyeljünk, de nagyon…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciprióta
2016. június 27. 05:41
a félkommunista, látszatdemokrácia és a félfasiszta vadkapitalizmus orbáni keveréke, egy elhülyült gyurcsányi tolvajballal karöltve....valamint egy velejéig hülyülő ország....na ez vár rátok otthon seggarcuak...
kiss.istvan770
2016. június 27. 00:30
Azért ennyire nem szabad elkenődni! Hátha sikerül a mocskot kitakarítani az EU vezetéséből és lesz még európai konföderáció. A régmúltban konzervatív AM árulását még egy Kohl kaliberű kancellár helyrehozhatja.
kukagyerek
2016. június 26. 16:51
"Európa nincsen. " Zsóti, te olyan hülye vagy mint a segg! Európa volt, van és lesz. Csak a földrészt uraló söpredéket kell seggbe rúgni - veled együtt! Jut eszembe! Nyomassatok egy birkamenetet az ex-bolsevik barátaiddal együtt! A orbán-plakátot vigyétek az első sorban!
lynx
2016. június 26. 16:50
Jól kipics...zzuk a belgákat, a Bayer Zsolti téved, van Európa amit mi jól eltángálunk. https://youtu.be/4irRxyEmnWs Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!