Üzenjük a fanyalgóknak: ezért jó ünnepelni a magyar válogatottat

2016. június 28. 19:14

A magyar futball többévtizedes szétrohadása a kollektív magyar örömtelenség metaforája lett. Nekünk úgyse sikerül semmi, nem is érdemes hát megpróbálni – valahogy ez volt a közmegegyezés.

2016. június 28. 19:14
Ablonczy Bálint
Válasz.hu

„A magyar futball többévtizedes szétrohadása a kollektív magyar örömtelenség metaforája lett. Nekünk úgyse sikerül semmi, nem is érdemes hát megpróbálni – valahogy ez volt a közmegegyezés. Aki meg mégis nekiveselkedik, azt meg hallatlan merészségéért magunk rángatjuk vissza őrjöngve a mocsárba.

Két hétre e depresszív állapotnak vége lett, s ezt ennek a válogatottnak köszönhetjük. Az elmúlt időszak ráadásul nemcsak az ország hihetetlen sikeréhségére világított rá. A közös meccsnézések és az – erőszak nélküli – ünneplések váratlanul kialakuló koreográfiái a sokszor individualistának, gyanakvónak tartott magyarok közösség iránti igényét is megmutatták. Úgy kapaszkodott össze jobboldali a baloldalival, fővárosi a vidékivel és a határontúlival, idős a fiatallal, mint az a huszonhárom futballista, akiknek játékospiaci értéke körülbelül a nagycsapatok felszerelésének árával egyezik meg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2016. június 29. 10:16
Azért ezt a "hihetetlen sikeréhség"-dolgot csak a tájékozatlanság mondatja a posztolóval. Ha a foci elkezdi hozni az eredményeket, egyszerűen ez lesz. Fölélednek a klubcsapatok drukkertáborai, meg a válogatott körül is hiszti lesz kétévente. Ez ezzel jár. Megéri, tényleg jó buli, és tényleg jót tesz az ország közérzetének meg önbizalmának.
h.kovacs
2016. június 29. 07:10
jó, de hol volt itt a siker ?
kurbitalis
2016. június 28. 21:12
" akiknek játékospiaci értéke körülbelül a nagycsapatok felszerelésének árával egyezik meg.” Azért te sem tagadod meg magad Bálintka. A végén jót rúgsz azokba a fiúkba, akik mindazt elérték, amit te soha az életben nem érhettél volna el. Végül is Dévényi Pityutoknál egy fokkal magasabban állsz. Legalább te tudsz írni. De azért ez nagyon csúnya, övön aluli ütés volt. Hiába, akinek liberális beütése van, nem bír magával.
kohntalan
2016. június 28. 20:53
Ha majd lesz cigány is köztük, az lesz az igazi magyar csapat. (A cigányoknak elképesztő fizikai adottságaik vannak, bűn lenne nem kihasználni.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!