Vészforgatókönyv

2016. június 08. 07:33

Nem érezzük magunkat nagyobb biztonságban most, hogy az Orbán Viktor diktálta alkotmány immár a terrorvészhelyzetre is fel lett készítve.

2016. június 08. 07:33
A szerk.
Népszabadság

„Nem érezzük magunkat nagyobb biztonságban most, hogy az Orbán Viktor diktálta alkotmány immár a terrorvészhelyzetre is fel lett készítve. Egy esetleges támadás esetén az illetékes szerveknek tudásuk maximumát kell hozni, és nem kételkedünk abban, hogy mentőseink vagy rendőreink minden tőlük telhetőt meg is tennének adott helyzetben. Kérdés, hogy eszközeik és infrastruktúrájuk is segíti-e őket ebben. És biztosít-e az ország számukra megfelelő megélhetést és pihenőidőt, hogy a kormány által közvetlennek tartott vész esetén optimális szellemi és testi feltételek mellett reagálhassanak.

Ám az Országgyűlés tegnap nem ezekkel a kérdésekkel törődött. Azt kívánták az alaptörvényben tisztázni, hogyan dirigálhat nekik extrém szituációban a kormány.

A most elfogadott alkotmánymódosítás számos ponton eltér attól, amit a brüsszeli terrortámadásokat követően Orbánék első körben kitaláltak. Sokszor hajlamosak vagyunk legyinteni a kabinet ötletein, mondván: csak kommunikációs játék folyik. De az az első változat tényleg hajmeresztő részleteket tartalmazott.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kurbitalis
2016. június 08. 20:40
Ez a pofátlan liberális csürhe be akarja engedni az összes betolakodó, barbár hordát. Nem szavazza meg a terrorveszély ellenes törvényt. Majd beleóbégat a Népszabadságból a világba, hogy nem érzi magát biztonságban. Na ezért is hány minden normális ember a liberálisoktól.
pollip
2016. június 08. 17:53
A mandi nagyon nyomja ezeket a cikkeket. Saját oldalon 4 kommentet kapott, ehhez képest itt a többszörösét. Kell nekünk minden ballib szösszenet?
BandiMandi
2016. június 08. 17:13
Csak csendben rettegjetek. Ja, hogy akkor nem jön a mani. Egyszer még ezzel is el kellene számolni!
pkarcsi
2016. június 08. 16:55
Ha nem érzitek magatokat biztonságban,miért is nem huztok el a francba?Mondta kedvenc Fletótok ,ellehet innen menni.Ja,ha mentek vigyétek magatokkal szenny lapotokat is,hogy legyen nálatok egészségügyi papir.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!