Magyarországot és a magyar kormányt sakkban tartja néhány száz taxis

2016. május 04. 15:33

Átláthatóságot hozunk egy készpénz alapú üzletágba, nálunk nincsen feketefuvar, nincs átvert turista, nincs megbuherált taxióra. Autós partnereinknek megvan a személyszállítási engedélye, adót fizetnek és számlát adnak minden utazást követően.

2016. május 04. 15:33
Uber
Az Uber honlapja

„Kedves Uber felhasználók és támogatók!

Magyarországot és a magyar kormányt sakkban tartja néhány száz taxis. A tét hatalmas, mert el akarják lehetetleníteni az Ubert.

Ti is tudjátok velünk együtt, hogy az Uber és a hozzá hasonló applikációk képviselik a jövőt, amely változást hoz. A változástól pedig sokan félnek. Főleg azok, akiknek a monopol helyzetét ez sérti. Meg azok, akik büszkék arra, hogy nem használnak okostelefont.

Ők azok, akik téves információkat terjesztenek az Uberről. A tények azonban a következők: átláthatóságot hozunk egy készpénz alapú üzletágba, nálunk nincsen feketefuvar, nincs átvert turista, nincs megbuherált taxióra. Autós partnereinknek megvan a személyszállítási engedélye, adót fizetnek és számlát adnak minden utazást követően. Ja, és minden Uber utazás biztosítva van.

Többször is felhívtuk már a döntéshozók figyelmét azokra az előnyökre, amelyeket az Uber nyújt a budapestiek számára. Új szabályrendszerre van szükség, amely elsősorban a fogyasztó, a Ti érdekeiteket védi. Másodsorban figyelembe veszi az új, modern technológiák biztosította lehetőségeket, és támogatja, nem pedig gátolja a fejlődést. Harmadsorban olyan szabályozás kell, amely erősíti a versenyt. Az Uber kész együttműködni egy ilyen szabályozás megalkotásában.

Most nagy a tét, mert be akarják tiltani az Ubert. Ezért arra kérünk, mondjátok el a döntéshozóknak, hogy támogassák a szolgáltatást, amit szerettek és használtok nap mint nap. Mondjatok Ti is, és a politikusok is IGEN-t a fejlődésre és IGEN-t az Uberre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wartog
2016. május 05. 08:41
Mert a Magyar kormány jó hülye ha hagyja magát. Én minden taxist megbüntetnék szándékos károkozásért, ugyanis a forgalom akadályozásával sok milliós kárt okoznak. Nem tiltanám be, csinálják, de megbüntetném őket, ha bizonyíthatóan kárt okoztak!
1120
2016. május 05. 08:37
Persze...legyen szabad a verseny. Zabálj olcsó pulykát, amely tele van tömve hormonokkal, hogy majd' leszakadjon a melle és hazudd azt, hogy mindez rendben van.Zabálj GMO-s gabonát és hazudd azt, hogy a génmanipuláció csak a biotechnológia legnagyszerűbb alkotása, minek is bíbelődni holmi nemesítésekkel. Az sok idő...és az idő ugyebár pénz. Stb...stb. Itt meg: hazudd azt, hogy az Uber egyenlő feltételek mellett szolgáltat, ha sokszor hazudod, nyilván elhiszik. Főleg azok, akiknek csak a telefonjuk "okos". Tudom, tudom. Ez a gondolkodás a kibaszott fejlődés kibaszott kerékkötője. Csak az a "bibi", hogy valamiért mégis betiltották az Ubert Ausztráliában, Belgiumban, Franciaországban, Hollandiában, Dél-Koreában, Spanyolországban... Ez az 1 évvel ezelőtti helyzet. Azóta a lista ennek durván a háromszorosa lett. :)
Mich
2016. május 04. 23:49
A Szabadrabló-taxi vs. maffia-taxi... Pestis vagy kolera... ...ezek ne mutogassanak egymásra, hanem tartsák be a törvényeket... az Uber esetében: magyarországi felelős vállalat kell, amely befizeti Magyarországon az összes adót (a nekik bedolgozókét is)... Aztán kérhetik a magyarok támogatását, előbb NEM!
Riwen
2016. május 04. 18:14
Érdekes összefoglalás az Uber üzletstratégiájáról: http://www.reuters.com/article/us-lyft-ubertech-idUSKCN0XI0G2
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!