Színes és vállaltan ellenzéki lett a Magyar Nemzet

2016. május 09. 08:39

„Mindig ellenzékben” – ez a hétfőtől színesben megjelenő Magyar Nemzet új mottója. A nagyobb napilapok közül az 1938-ban alapított Magyar Nemzet volt az utolsó, ami nem színesben jelent meg. Ezzel egy időben a hétfői vezércikkben úgy fogalmaztak: „a Magyar Nemzet ellenzéki, de nem az ellenzéké”.

2016. május 09. 08:39

A Fideszről levált Magyar Nemzetet tavaly Kövér László ellenzékinek kiáltotta ki” – ezzel a felütéssel köszönt be a hétfőn megújult, színessé vált Magyar Nemzet.

Az 1938-ban alapított lap volt a ma is működő nagyobb napilapok közül az utolsó, ami fekete-fehérben jelent meg. A címlap alján színesben a lap új mottója is helyet kapott: „Mindig ellenzékben.

A vezércikkben egyébként a szerkesztőség arról írt, hogy egy közéleti lap nem lehet más egy demokráciában, csak ellenzéki. „Ha valaki a jelenleg zajló évek történéseire, kormányzására később visszatekint, elborzadva látja majd, hogy a hatalom az ellenőrzés elkerülése érdekében folyamatosan kikezdi a sajtó függetlenségét” – írták, hozzátéve: „közpénzek tízmilliárdjai folynak el fölöslegesen újabb és újabb tévék, rádiók és lapok vásárlására, finanszírozására, életben tartására”. Kijelentették: a lap ellenzéki, de nem az ellenzéké.

A szerkesztőség véleménye szerint a „Fidesz egy olyan párt, amelyik nem tűri az ellentmondást. Félreérti, ha kritizálják, és hallgatásra akarja ítélni a tőle függetleneket. Az önálló gondolkodás és a saját hang elfogadhatatlan számára. A Fidesz valójában retteg a nyilvánosságtól, és visszaél demokratikus felhatalmazásával.” Hozzátették: az ellenzéki Magyar Nemzettől azért irtóznak „Gucci táskás figurák”, mert ellenzékisége mellett polgári is: nem lehet egyszerűen lefasisztázni vagy lekommunistázni.

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. szeptember 08. 23:58
"Mindig ellenzékben." Ennél idiótább szlogent keresve sem találhattak volna. Akkor mégis milyen értékrendjük van? Éppen amilyen aktuálisan kell?
h.kovacs
2016. május 22. 18:09
azért ti sem vagytok gerincbajnokok hülye fideszmajmok a g. nap előtt még az MN cikkeire recskáztatok, most meg megy a fújolás
Berecskereki
2016. május 22. 18:08
A Magyar Nemzet munkatársai elfeledkeznek Simicska kijelentésiről, az olvasók viszont nem. Egyetlen lap sem beszélhet függetlenségről, ha a lapkiadással nem tudja magát fenntartani, ha szponzorokra szorul. Így aztán érvényesül a mondás: Az rendeli a nótát, aki fizeti a zenészt.
sensei
2016. május 22. 18:08
Lalyos megvilágosította az MN-es ujságírók elméjét. Azért van annak némi diszkrét bája, hogy ezek a fiúk-lányok átformálták meggyőződésüket... Vagy van az a PÉNZ?... xd
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!