Totális szellemi leépülés határán a baloldal

2016. május 18. 15:55

A baloldali kispártoknak továbbra sincsen semmilyen mondanivalójuk, nem tudnak életképes alternatívát felmutatni.

2016. május 18. 15:55

A baloldali kispártoknak továbbra sincsen semmilyen mondanivalójuk, nem tudnak életképes alternatívát felmutatni. Nem maradt más számukra, mint a botránykeltés és értelmetlen akciók, provokációk folytatása. Az Együtt elnökén egyre inkább eluralkodik a pánik, hiszen tudja: ha 2018-ban nem kerülnek be az Országgyűlésbe, végleg eljelentéktelenedhetnek.

Bajnai Gordon egykori pártja márpedig igen messze áll attól, hogy 2018-ban meghatározó ellenzéki vagy kormányzati tényezővé váljon. 2014 óta a teljes felnőtt népesség körében nulla és két százalék között ingadozó párt várhatóan egyetlen képviselőt sem fog tudni a parlamentbe delegálni és – ha csak más párt hátán nem tudnak felkapaszkodni – az önkormányzatokban is el fogják veszíteni jelenlegi szerepüket, a zsarolási potenciáljuk jelenleg a nullával egyenlő.

Ezért is lehet sorsdöntő az MSZP nyári elnökválasztása, hiszen míg Tóbiás József vélhetően egy önálló szocialista indulást fog preferálni, addig Molnár Gyula stratégiája ismét parlamenti helyhez juttatná Gyurcsány Ferenc és Szigetvári Viktor pártját, mint mondta: »a baloldali politikai család ugyanis sokkal szélesebb«, így már a »lehetséges szövetségeseket« keresi.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
twist
2016. május 19. 11:32
Valóban teljes a szellemi leépülés, elég Tóbiás, Szigetvári, Gyurcsány beszédeit, akcióit figyelni és kiderül, hogy a gyűlölködésen kívül semmi mondanivalójuk nincs. Viszont csatlakozik hozzájuk egy új hülye: Vona Gábornak hívják.
Dénia
2016. május 19. 09:08
Biztos, hogy lesz ballib összefogás, meg cirkusz előtte a pozíciókért. Erre már most mernék fogadni.
craopolus
2016. május 19. 08:43
bazmeg az kinek jó hogy van egy cikk naponta 3szor hogy a baloldal így meg úgy kicsi, szar, nincs mondanivalója. Tényleg unalmas naponta többször ilyeneket olvasgatni. Ha valóban ekkora, miért foglalkoztok vele? A munkáspártról/lmpről/mdf meg ilyen pár ezrelékes-százalékos pártokról miért nem szoktatok írni ilyeneket? A kérdés máshogyan tehát: Ha ilyen kicsi és kimerült a baloldal, miért jó hogy naponta többször belerúgtok döglődés közben? Ellenségképet fenntartani? Arra ott vannak a migráncsaitok meg brüsszel...
balbako_
2016. május 19. 06:54
A tények azt mutatják, hogy en bloc a balliberális szavazótábor nem nő, sőt! És ha bevesznek fantompártokat (Együtt, Liberálisok stb) attól egyetlen szavazattal nem lesz többjük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!