Sárgaláz

2016. május 05. 17:51

Lassan állandó turistalátványossággá válik Budapesten a taxisblokád, a legutóbbi bohóckodásban már láthatóan csak azok vettek részt, akiknek a tevékenysége rávilágít kezdeményezésük valódi céljaira.

2016. május 05. 17:51
Csibra Tibor
Magyar Hírlap

„Lassan állandó turistalátványossággá válik Budapesten a taxisblokád, a legutóbbi bohóckodásban már láthatóan csak azok vettek részt, akiknek a tevékenysége rávilágít kezdeményezésük valódi céljaira. Ami nem egyéb, mint a balhé és a zsarolás. Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a múlt héten jelentette be azokat a terveket, amelyek a taxisok szerint a létüket fenyegető konkurensek, így például az Uber nevű fuvarmegosztó mobilapplikációt használó sofőrök megrendszabályozását szolgálnák. A példátlanul szigorú javaslat szerint a szabályok betartását mellőző uberesek a biztosítási büntetőpontok begyűjtésén túl a jogosítványuk, sőt, akár az autójuk ideiglenes elvesztését is kockáztathatják, amihez még egy-egy hatósági eljárás is hozzáadódhat. A budapesti taxisoknak ez láthatólag nem elég, szerintük az eddig levett néhány, uberesnek gondolt rendszám és büntetőeljárás kevés, ezért továbbra is indokolt hetente megbénítani a főváros közlekedését. A januárban kezdett demonstrációjukhoz képest létszámuk jelentősen megcsappant, maradtak az örök hőzöngők, akik azonban így is rengeteg bosszúságot tudnak okozni a budapestieknek, miközben Fónagy államtitkár bejelentése után céljuk egyre kevésbé érthető, pláne nem tolerálható.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bsm99
2016. május 06. 09:04
Azt az "üzleti modellt", amit az Uber használ, a Taxis cégek is simán - és szerintem még gyorsan is - be tudnák vezetni. Valószínűleg azért nem akarják, mert akkor kibújna a szög a zsákból: a társaságok fejős tehénnek tekintik a Taxisokat. Kicsit szerényebben kellene "lehúzni" a taxisokat, akkor talán lehetne "ócsítani" is. Van az az elfogadható "felár" a Taxisok javára, ami elfogadható a "magasabb nívójú" szolgáltatásért. De könyörgöm, ne álljon már be a kormány a taxisok mellé azért, hogy továbbra is 15.000 Ft-ot kérhessenek egy amúgy 5.000 Ft-os fuvarért, elcsalhassák a számlát (és az adókat), stb.stb. A taxis társaságok - legalább is nagy részük - maffiaként működik, a kormány a taxis maffiát támogatja.
tothcsaba-XSV
2016. május 05. 22:11
Tisztelet a kivételnek ezek mind mocskos szemétládák akik egyre jobban elérik a Budapestiek utálatát.Egyre inkább fordul az ember taxizás helyett más alkalmasságra mert undorodik az ember tőlük.
rosszkutya
2016. május 05. 19:47
Egy újabb tájékozatlan barom, aki azt hiszi, hogy az okostelefon elviszi bárhová is.
paraklétosz
2016. május 05. 18:53
Sárgalázat a sárgaházban kezelik?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!