Szavak fái közt, mondaterdőben

2016. április 25. 07:58

Helyesnek tartja-e a Jobbik a polgármestereit képviselőként a parlamentbe juttatni, amikor egykoron maga is ágált az álláshalmozások ellen?

2016. április 25. 07:58
Varga-Bíró Tamás
Facebook

„A hivatalos álláspont szerint Vona három jelenlegi alelnök újbóli jelöltetését azért vétózta meg, mert ők a feladatukat bevégezték. A feladat a Jobbik néppártosodása volt. Nos, ez nyilvánvaló blődség. Sem Szávay, sem Apáti, és pláne nem Novák volt a kulcsfigura a néppártosodás felé vezető úton. Sőt, ők inkább kerékkötői voltak ennek a dicstelen folyamatnak. De rendben, fogadjuk el ezt a hajánál fogva előrángatott magyarázatot igaznak. Nyögve-nyelve, mint a szülő, amikor a spájzban álló, maszatos szájú gyerek azt bizonygatja, hogy fogalma sincs, ki ette meg a lekvárt. Viszont, ami ezután jön…

Az ugyancsak hivatalos pártelnöki álláspont szerint Vona azért vétózta meg a jelölésüket, mert helyükre olyan polgármestereket akar állítani, akik valami új feladattal lesznek majd megbízva. Újságírói kérdésre Mirkóczki azt válaszolja, hogy nem tudja, Vona kikre gondol. Nos, három emberre gondolhat érzésem szerint: Tiszavasvári polgármesterére, dr. Fülöp Erikre, Érpatak polgármesterére, dr. Orosz Mihály Zoltánra, és Ózd polgármesterére, Janiczak Dávidra.

Ezen a ponton az újságíróknak kutya kötelességük lenne két kérdést feltenniük, miszerint mi lesz ez a bizonyos új feladat, illetve, hogy a Jobbik helyesnek tartja-e polgármestereit képviselőként a parlamentbe juttatni, amikor egykoron maga is ágált az álláshalmozások ellen?

Az érintett települések működésével nem vagyok tisztában. Ki tudja, lehet, hogy ott már megvalósult a jobbikos csoda, csak hozzám nem jutott el a híre.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2016. április 25. 12:50
"Ki tudja, lehet, hogy ott már megvalósult a jobbikos csoda"... ...a libsibolsináci Paradicsom csírái... :)
Berecskereki
2016. április 25. 09:32
Lehet, hogy Vonának is hasonló tervei vannak, csak nem bontotta ki a részleteket? "A történtek kulcsa a politikaellenes hangulaton túl a Szabadságpárt (FPÖ) néppártosodása. És ez most nem a Jobbiknál látott cukiskodás. Ahogy korábbi elemzésünkben írtuk, a párt legfőbb bázisát a fiatal, kevéssé képzett osztrák férfiak adják. Olyannyira, hogy lassan legfeljebb az idősebbek között lehet olyan tősgyökeres osztrák munkást találni, aki ne a pártszínük után kékeknek nevezett erőre szavazna. A hagyományosan baloldali szocdemek alól tehát éppen az az osztály fogyott el, amelynek képviseletére annak idején alapították. Az FPÖ lett az új munkáspárt. De ez kevés lenne a sikerhez. Egyre több a kis- és középvállalkozó a támogatóik között, és egyre bővül az az elit is, amelynek tagjai eredetileg az egyetemek német nacionalista diákegyesületeiből kerültek ki. Szóval igazi néppártosodás ez, az elégedetlenek néppártja, ahova csatlakozhatnak azok, akik féltik egzisztenciájukat, életmódjukat a kezelhetetlen bevándorlástól, a globalizáció által kikényszerített versenytől vagy az EU újabb és újabb szabályaitól." http://valasz.hu/vilag/meglepetes-uj-mumust-kapnak-az-orbantol-rettegok-118270
paraklétosz
2016. április 25. 09:12
A fészbuk elbírja a szóhalmozást, de a törvények nem, az említett álláshalmozást.
di maggio
2016. április 25. 09:05
Miért dicstelen folyamat egy néppártosodás?Ezek szerint,ha a liberálisok néppártosodni akarnának, az s dicstelen folyamat lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!