Zagyva Gyula képviselhetné a cigányokat

2016. április 15. 14:29

Indítványozni kéne: a cigányság képviseletét is felvállaló, de nem cigány személy is indulhasson a kisebbségi önkormányzati választásokon. Elvégre a polgármester sem mindig az adott településen lakik.

2016. április 15. 14:29
Novák Előd
Facebook

„A magyar cigány-együttélés problémái annyira foglalkoztatnak, hogy nézőként magam is részt vettem ezen a történelminek is nevezhető vitán Tiszavasváriban, de aki nem lehetett ott, annak ajánlom e tudósítást a pikáns fórumról, melyen derekasan helytállt a Fülöp Erik kitűnő polgármesterünk vezette csapat.

Meglepetés volt a vitát megelőző terepbejárásunkon, hogy néhány hónapos munkakapcsolatuk után Zagyva Gyulát már milyen bizalommal, zavarba ejtő barátsággal fogadják a nyomortelep cigányai. S bár ebben szerepet játszhat, hogy a polgármester megbízottját látják benne, akivel igyekeznek jóban lenni, mégis volt egy olyan érzésem, hogy akár a cigány kisebbségi önkormányzat tagjává is megválasztanák őt, ha származása nem zárná ki a megmérettetését.

Fel is merült bennem, hogy indítványozni kéne: a cigányság képviseletét is felvállaló, de nem cigány személy is indulhasson a kisebbségi önkormányzati választásokon. Elvégre a polgármester sem mindig az adott településen lakik (nem feltétlen »közülük való«), és korábban a települési (»normál«) önkormányzatokba is bejuthatott kedvezményes kisebbségi mandátummal olyan személy, aki egy adott kisebbség képviseletét is vállalta (a törvény nem követelt meg hozzá nemzetiségi hovatartozást).

Így ha már sok esetben nem képesek maguk közül tisztességes vezetőt kiállítani főként a cigányok, ez talán egy jó lehetőség lenne, persze úgyis ők döntenek végső soron, hogy megválasztják-e. Nem mintha én bevállalnám a cigányság képviseletét, de pl. Zagyva Gyulát a jelek szerint elfogadnák azok a cigányok, akik a liberális újságírókat kergették el – azok legnagyobb megrökönyödésére –, Gyula oldalára állva a provokáló firkásszal szemben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2016. április 16. 18:27
Zagyva Gyula képviselje a Zagyva patakot (majd ha kiszárad). Vagy képviselje a kislapátos-kalapácsos Elődöt.
Tintamin
2016. április 16. 11:37
Jesszusúristen, tiszta hitlerjugend fílingje van ennek a cikknek...
twist
2016. április 16. 05:45
Előd te mekkora barom vagy. Van időd a hülyeségeidre, ömlik a pénz a zsebetekbe a Simicskától.
2016. április 15. 20:33
Nem, ezt a mindenkori magyar társadalomtól várom. Ez fölötte áll minden rész(=párt)érdeknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!