Plasztikus konzekvencia

2016. április 15. 07:35

Az utóbbi egy évben keresve se nagyon lehetett találni olyan független oldalt, ahol nem azt lehetett olvasni, hogy miért is rossz a boltzár. Most hirtelen megsokasodtak azok a hírek, miszerint mégis vannak emberek, akiknek tetszett ez az intézkedés.

2016. április 15. 07:35
Nagy Dániel
Nézőpontok blog

„Elképesztő, hogy milyen könnyen fordul a magyar média (tisztelet a kivételnek) véleménye egy-egy kormányzati döntés után.

Az utóbbi egy évben keresve se nagyon lehetett találni olyan »független« publicistát, oldalt, akitől/ahol nem azt lehetett olvasni, hogy miért is rossz a boltzár. Miután a kormány hétfőn úgy döntött, hogy eltörli ezt a valóban népszerűtlen intézkedést, hirtelen megsokasodtak azok a hírek, információk, miszerint mégis vannak emberek, akiknek tetszett ez az intézkedés. Csak néhány példa. (...)

Bizonyára a kormánypárti/független felosztás kényelmes egyeseknek, mivel nincs olyan politikai közösség, ahova kormányellenesként szívesen tartoznának, csak akkor legalább konzekvensen tartsák fent a véleményüket, próbáljanak valóban objektívek lenni. Az is elképzelhető, hogy valóban csak most nyitották ki a szájukat az eddig a boltzár előnyeit élvezők, de ebben az esetben is érvényes a kérdés: miért csak a bírálatokra vagyunk fogékonyak?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vendelin
2016. április 15. 12:38
A boltzár eltörlése kizárólag népszavazással lett volna haladó, ajrópai és demokrata. Így viszont diktatórikus, illiberális, orbánfasiszta. Hogy vasárnap szabadon plázázhat az erre vágyó néptömeg (és dolgozhat az erre nem vágyó kereskedő), ebből a szempontból mellékes. Itt az eszköz szentesítette volna a célt.
balbako_
2016. április 15. 10:20
Mi ebben a csoda? Nagy kínnal felépítette a balliberális oldal és Orbán lemosta. Most majd a szegény boltosokért jajgatnak, bár a multik a pofájukra verhetnek, mert az már az ő zsebükre megy!
kjkj945
2016. április 15. 08:52
Formázható következmény? És hol marad az ok és okozat?
h.kovacs
2016. április 15. 08:50
egy népszavazás tökéletesen tisztázta volna, hogy mit gondolnak az a emberek a boltzárról a fidesz szerint a demokráciában csak a többségi akarat számít akkor most számít, vagy sem ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!