A kormány visszavág: Oravecz Nóra idézetekkel támad a tankönyvekben

2016. április 27. 10:57

Tombolhat hát a fideszes „Nagy Proletár Kulturális Forradalom”. Nincs tehát irgalom, beveti a kormány a csodafegyvert: Oravecz Nóra idézetekkel rakja tele a tankönyveket.

2016. április 27. 10:57
Mach Péter
Organikus káosz

„Az állam monopolizálta a tankönyvkiadást, beemelte a tantervbe a hittant, bevezette az erkölcstant. A Nemzeti Együttműködés Rendszere a történelem végét jelenti, megvalósult legnagyobb képességünk a REND.

Na, gondoltam kapok most is az arcomba egy Szálasi vagy Nyírő idézetet. Mostantól Wass Alberttel alszik és fekszik majd a gyerek, a Horthy korszak kurzusíróinak és költőinek a művei lepik el a tankönyveket. De nem, nagyot tévedtem, ehelyett »szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik«: a »keresztény« és »családbarát« fanyüvő-kormány telerakja Oravecz Nóra idézetekkel a környezetismeret tankönyveket.

Emelkedhetnék én is oraveczi magasságokba és írhatnám, hogy mindig van lejjebb, de hazudnék: ennél nincs lejjebb.

Amúgy természetesen most is az OFI az elkövető és a 3. osztályos környezetismeret kísérleti tankönyvbe sikerült először becsempészniük az időt álló aranyigazságot: »A szépség nem az arcodon van. A mosolyodban. A szívedben. Valójában az tartja melletted a másikat, ugyanis a külsőségek csak ideiglenesen elégíthetnek ki, míg a tiszta szeretet akár egy életen át elég lehet (Oravecz Nóra).«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2016. április 28. 06:44
Miért? Az anyád is csinált kulturális forradalmat apáddal az ágyban.
KannibálTatárÚr
2016. április 28. 00:21
A szlovákoknak elegük lett a pedagógusok állandó követeléseiből. A szlovák pedagógusok keményebb eszközöket használtak, mint magyar kartársaik, állítólag 400000 tanóra maradt el a sztrajkjuk miatt és erre nagyon büszkék. Választás után azonban az ország vezetése bátrabban fog a probléma megoldásához. Állítólag a pedagógusok 30 %-át bocsátják el, sok iskolát megszüntetnek. Ez érinti úgy az alapiskolákat, mint a felsőfokúakat. Az osztályokban minimális létszámot akarnak bevezetni. Első osztályban min. 11 elsősnek kell lenni, a további osztályokban egyre többnek. A hírről a pozsonyi pravda számol be: "Škrtať sa má všade. Od základných po vysoké školy Katarína Kováčová, Pravda | 27.04.2016 12:00 Do štyroch rokov by ich malo byť menej. Zoštíhlenie sa má dotknúť hlavne druhého stupňa základných a tiež stredných škôl. Ubudne aj z vysokých škôl, tých súkromných. Odborníci by teraz mali hľadať odpoveď na otázku, podľa akých kritérií sa začne škrtať." "A karcsúsítás mindenkit érint az alapiskoláktól a felsőfokúkig. Négy éven belül kevesebbnek kellene lenni belőlük. A redukció elsősorban az alapiskolák második fokát (6-9. osztály - KTÚ) és a középiskolakat érinti. Kevesebb lesz felsőfokú magániskolákból is. Az iskolaügy ma arra keresi a választ, hogy milyen kritériumok alapján redukáljon." Egy érdekesség a lakótelepemről: A kommunisták alatt egy alapiskola volt a sok gyereknek. A rendszerváltás után megnyitottak egy "elit" alapiskolát, majd egy egyházit. Közben a gyerekek száma lecsökkent legalább a harmadára.
zolka50.50
2016. április 28. 00:10
Ja, ez a PM-es bunkó Mach. Ő biztosan szivárványos buzisággal rakná tele, amilyen mocskos tetű.
székely
2016. április 27. 23:31
Sőt Oravecz Nóra idézetei mellett be kell vezetni, hogy a nagyszünetben a diákok az 50-s évek mintájára az alaptákolmány asztalát járják körbe és közben énekeljenek a kárpátmedence felcsúti pávatáncos géniuszáról csasztuskákat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!