A világ kozmopolita egységesítése a végső cél

2016. április 22. 11:29

A világpolgárság egy már létező, nagyon szűk elitcsoport, amelynek alapvető érdeke a kozmopolita eszmék terjesztése és gyakorlása. Erre mondom azt: a világ kozmopolita egységesítése uralmi gondolat.

2016. április 22. 11:29
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Magyar Idők

„Ez az a szemlélet, amelyik mélyen megveti a kultúrák egymástól való távolságtartását, a vallási viták feloldhatatlanságát, megveti és »mucsainak« tartja a területi elhatárolódást, a különválást, a határok szigorú őrzését, a nemzetállami szabályok és szokásrend betartatását az ideérkezettekkel.

Ebből a szemléletből már egyenesen következik a szabadkőműves Coudenhove Calergi gróf páneurópa-elképzelése: az osztrák diplomata könyvében hangsúlyosan írt a nemzeti identitás káros és veszélyes voltáról, s olyan Európát képzelt el, amelyik vegyes, kevert lakosságú, színes Európa lesz.

A mai neoliberálisok (köztük elsők között Merkel asszony) ezért hívei a migránsok korlátlan befogadásának, ezért vallják és hirdetik, hogy az iszlám vallás és kultúra csak gyarapíthatja Európát.

A világpolgárság tehát egy már létező, nagyon szűk elitcsoport, amelynek alapvető érdeke a kozmopolita eszmék terjesztése és gyakorlása. Erre mondom azt: a világ kozmopolita egységesítése uralmi gondolat. Ezzel szemben kell fenntartani a nemzeti, vallási és civilizációs különválás kultúráját, mert – egyelőre – más megoldás nincs.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2016. április 23. 11:46
Mondjuk, a különbözö országok arisztokratái korábban is szépen összetartottak, vagy háborúztak, ahogy éppen az érdekeik megkivánták. Az országok határai soha nem jelentettek komoly korlátot az elitek globalizálódásának. Remekül mutatják ezt az adóparadicsomokban nyüzsgö mindenféle egyének és kamu-cégek... Az viszont szomorú tény, hogy Marx bíztatása a világ proletárjai összefogására, hasonló utópia mint Jézus bíztatása az ellenség szeretésére... Ami tapasztalható, az inkább a világ dolgozóinak gátlástalan versenyeztetése és egymásra uszítása. (A magyar kömüvesre dühös az osztrák kömüves...) Az ellenség elterjedt szeretete is még várat magára. Egyenlöre inkább akár a közösségbeli marakodások a jellemzöek. Még az egyházakon belül is...
duzur
2016. április 23. 10:09
Ez bizony egy érdekes kérdés. Vajon kivel tudok inkább közös nevezöre jutni -feltéve, hogy a nyelv nem akadály-, egy külföldi értelmiségivel vagy egy belföldi bunkóval? Vagyis nekem nem csak az országhatárok számítanak. Már csak ilyen egy rémes, zsidó kozmopolita. Mégse vagyok híve egy unalmasan uniformizált világnak, habár van egy pár US kaja-lánc, amivel szivesen találkozom bárhol, ahol nem túl megbízható az általános higénia...
mokány
2016. április 22. 16:11
Villák proletárjai egyesüljetek.
mokány
2016. április 22. 16:09
"Azt mondják ahatalmasok, Hogy, akinek hatalma sok, Nem is olyan hatalmasok, Hogy ne volna hat alma sok." Röviden: A jegenyefák sem nőnek az égig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!