Lincselés

2016. április 30. 12:35

Megpróbálják megismételni 2002-t. Mindent, szó szerint mindent bekennek bűzös, undorító nyállal, mindent bekennek önmagukkal. Orbán és Matolcsy a két fő célpont. Ezért semmi sem drága.

2016. április 30. 12:35
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„Most végjáték van. Az összes rohadék érzi, tudja, ha két év múlva nem kerül vissza a hatalomba, örökre eltakarodnak, az anyjuk keservébe. Ezért semmi sem drága.

Megpróbálják megismételni 2002-t. Mindent, szó szerint mindent bekennek bűzös, undorító nyállal, mindent bekennek önmagukkal. Orbán és Matolcsy a két fő célpont.

Orbánon nincs mit csodálkozni. Ő azóta a legfőbb célpontjuk, hogy nemet mondott a Demokratikus Chartára, és a saját lábára mert állni, még 1992-ben. Matolcsy pedig a kormány gazdaságpolitikájának szíve közepe. Az „unortodoxia” atyja.

És hát az ortodoxiából nincs kilépés. Az ortodoxia olyan, mint a maffia. Ők az igazi maffia, ezért maffiázzák ezt a kormányt. Az ortodoxia az állandó, de teljesen hiábavaló harc az infláció ellen, az ortodoxia a magas jegybanki alapkamat, amely miatt a külföldi befektetők óriási haszonnal parkoltathatják a pénzüket az MNB-ben, és ami miatt hatalmas kamatokért finanszírozható az ország, és amitől magas a hitelek kamata is. Ortodoxia, ha évente átlagosan kétszázmilliárdot kell betenni a költségvetésből a jegybankba, mert az ennyi veszteséget termel. Ha ezek mind együtt vannak, akkor minden rendben, akkor minden remekül működik, akkor minden olyan nagyon „európai”, akkor a nemzetközi hitelminősítők kilóra megvett gazemberei is tudják a dolgukat.

Az unortodoxia másmilyen. Unortodoxiában nincs infláció, hanem defláció van, unortodoxiában 1,05 százalék a jegybanki alapkamat, s e puszta tény azt jelenti, hogy havonta milliárdoktól esnek el a nemzetközi pénzvilág gurui, unortodoxiában a jegybank évi 260 milliárd nyereséget termel, és ebből a pénzből állampapírokat vásárol, hogy közvetve finanszírozza a magyar gazdaságot. Unortodoxiában az IMF el van zavarva, és csökken az államadósság. Unortodoxiában négy éve folyamatosan három százalék alatt van a hiány, unortodoxiában akár holnap be lehetne vezetni az eurót, ugyanis unortodoxia megfelel a maastrichti kritériumoknak, szemben ortodoxiával, ahol »annyival vagyunk túl a lehetőségeinken, hogy azt el sem tudjátok képzelni«, ahol »ilyen böszmeséget ország még nem csinált, mint mi csináltunk«, ahol »trükkök százai, amiről nektek nem kell tudnotok« segítségével lehetett egyáltalán megmaradni. (Csak jelzem: Isten mentsen meg bennünket jelen pillanatban az euró bevezetésétől!)

Ezért kell Matolcsyt kicsinálni. Ezért kell a kormányt kicsinálni. Ezért kell mindenkit kicsinálni. És ezért nem számít már semmi sem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 317 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Onurisz
2016. május 02. 04:38
Értem én az indulatot kedves Zsolt, s valóban elképesztő lincselésről fantáziálni az MNB-s alapítványok kapcsán. A mértéktelem gyűlölet és a kicsinálás szándéka azonban alapjáraton jelen van, ezen már nem érdemes kiakadni. Azon inkább ki lehetne akadni, amilyen cezaromániát mutat az MNB eredményének kezelése. Ezt nem menti az, hogy Matolcsy jól végzi a munkáját. Jól végzett munkáért sem jár százmilliárdok feletti ellenőrizetlen rendelkezés. Nem fogadható el a bankvezetők rokonainak és "üzletfeleinek" kinevezése a húsosfazék kavargatására, vállalkozások ellenőrizetlen támogatása közpénzből, ingatlanok hasraütésszerű vásárolgatása és fejlesztgetése, és legfőképpen ennek az egész cezaromán pénzköltésnek az eltussolására irányuló vérlázító pökhendiség. Ha egy törvénnyel leszabályozzák, hogy mire és hogyan használható fel az MNB eredménye, nem lett volna az egészből ügy. Így a választásokig hallgatni fogjuk a lámpavasas uszítást, s egyre többen fogják elhinni, hogy itt valami égbekiáltó disznóság történt. Pedig ez egyelőre csak egy cezaromán bankelnök hülyesége, messze nem éri el Hagyóék Nokiás dobozának a szintjét. De miért kell ez nekünk, Zsolt????
matschka
2016. május 01. 16:35
Zsolti írásán látszik, hogy félti a milliós fizetését!
burgerking
2016. május 01. 16:30
fiatal demokraták és demokratikus koalíció akár össze is foghatna, mert közös bennük, hogy egyiknek sincs köze semmiféle demokráciához.
kukagyerek
2016. május 01. 15:47
Ne hazudj narancs-maki!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!