A szabadság ünnepét nem lehet betiltani

2016. március 10. 14:36

Az Orbán-kormány láthatóan nagyon fél március 15-től. A Demokratikus Koalíció figyelmezteti a kormányt: nem korlátozhatja a magyarok gyülekezési jogát a válsághelyzetre hivatkozva.

2016. március 10. 14:36
Vadai Ágnes
Demokratikus Koalíció

Az Orbán-kormány láthatóan nagyon fél március 15-től.

Előbb a TEK nyilvánította védett területté a Nemzeti Múzeum környékét, ahol a miniszterelnök beszédet mond; a terrorelhárítók akár a tér kiürítéséről is rendelkezhetnek. Aztán arról érkeztek hírek, hogy a kormány 4000 lengyel bérünneplőt importál, hogy legalább legyen valaki a nemzeti ünnepen, aki egyetért Orbánnal – még ha nem is érti, amit mond. Tegnap a kormány végül kihirdette a válsághelyzetet is, amit – tekintve, hogy már a bejelentése se felelt meg a törvényi előírásoknak – nem kizárt, hogy a magyarok gyülekezési jogának korlátozására használna fel.

Pontosan így néznek ki azok a kevesek, akik félnek az általuk kifosztott, tönkretett és elárult sokaktól. Ilyen egy kormányfő, aki úgy akar beszélni a szabadság ünnepén, hogy közben mindent elkövet saját állampolgárai szabadságának korlátozásáért. A miniszterelnök pódiumán a »Tisztelet a bátraknak!« felirat áll majd, de a bátrak nem az ő oldalán, hanem vele szemben állnak. Neki maradnak a kihirdethető válsághelyzetek, az egyelőre még általa irányított hadsereg és rendőrség, és minden más, amelyet egy gyáva és korrupt hatalom fel tud használni a saját népe ellen.

A Demokratikus Koalíció figyelmezteti a kormányt: nem korlátozhatja a magyarok gyülekezési jogát a válsághelyzetre hivatkozva.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ykzsmed
2016. március 12. 15:51
Vadai valójában a migráns férfiaknak kellene "egészségügyi szolgálat"ot teljesítsen épp oly odaadóan, miként szerelmetes főnökére néz(Mielőtt klárika közéjük csap megint!!
moricka13
2016. március 12. 08:34
Niedermüller Péter! + Galló Istvánné- Mendrey László-Pukli Igazgató! A DK oldalára tett irományára felszólítom, hogy a március 15-i pedagógus tüntetés előtt Gyurcsánnyal gyakoroltassák 100-as számkörben a TÖBB-KEVESEBB, kisebb-nagyobb - 1. osztályos matek feladatokat és a csoportosítást és csak úgy engedjék a színpadra.
Zákány
2016. március 11. 11:00
Megszólalt a II.számú bohóc.
kispufi
2016. március 11. 08:45
2006. október 23., Miss Röfi, ennyit fűznék hozzá. Mi tudjuk és mindig tudni fogjuk, te sose, úgyhogy rohadjatok meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!