Az áldozat

2016. március 23. 15:50

Amennyiben Dávid Ibolya el akar szakadni attól a „szellemiségtől”, melynek áldozatává vált, nyílt és alapos önkritikával kell viszonyulnia a múltjához.

2016. március 23. 15:50
Révész Sándor
Népszabadság

„A liberális jogállam illiberalizálását, a bírói függetlenség elleni ostromot az első Orbán-kormány kezdte, és ebben Dávid Ibolyának igazságügy-miniszterként kulcsszerepe volt. Ezt annál kevésbé felejthetjük el, minél kevésbé tetszik nekünk, amit vele műveltek.

Dávid Ibolyának sikerült a legfőbb bíróság akkori elnökét, Solt Pált – és minden demokratát – elképesztenie, amikor egy néki nem tetsző döntést hozó bíró korábbi ítéleteinek felülvizsgálatát követelte. Egy igazságügy-miniszter! Aki jogállamban még beszámolót sem kérhet konkrét ügyekről! Dávidnak nem voltak ilyen gátlásai. (...)

Ha rajta múlik, és annak az Orbán-kormánynak is lett volna kétharmada, éppen olyan szellemben alakították volna át a bírósági rendszert, mint 2010 után.

Dávid azon volt, hogy Orbánnak kétharmad nélkül is akkora hatalma legyen, mint azzal együtt lett. (...)

Amennyiben Dávid Ibolya el akar szakadni attól a »szellemiségtől«, melynek áldozatává vált, nyílt és alapos önkritikával kell viszonyulnia a múltjához. Ha nem akar, akkor nem kell, csak a feledékenységünkben ne bízzon. Van archívumunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2016. március 24. 08:57
Van archívumunk" Nekünk is!
pollip
2016. március 24. 07:01
"Amennyiben Dávid Ibolya el akar szakadni attól a »szellemiségtől«, melynek áldozatává vált, nyílt és alapos önkritikával kell viszonyulnia a múltjához." Igen, mára önkritikus választ adhatna, miért állt át a baloldalhoz és hagyta cserben az akkori jobboldalt?
balbako_
2016. március 24. 06:23
Hmm! Dávid Ibolya jogász létére zsarolást követett el és ehhez képest meglepően langyos ítéletet kapott.
tevevanegypupu
2016. március 23. 22:41
És főleg meg kell mondania, kitől kapta a cd-t.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!