A tavasz hírnökei

2016. március 07. 19:49

Legyünk nagyvonalúak! Vegyük úgy, a hóvirágcsempészek a tavasz hírnökei.

2016. március 07. 19:49
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Ukrán hóvirágcsempészeket kapcsoltak le a napokban Záhonynál a magyar hatóságok. Formabontó értesüléssel állunk szemben, eddig ugyanis többnyire fegyver-, cigaretta- és lopottautó-forgalmazók feltartóztatásáról szóltak az onnan érkező hírek. (...)

Nem vagyok prókátoruk a hóvirágos latroknak, de azért csak idebiggyesztek a védelmükben néhány sort. Mentő körülményként kell értékelni, hogy a szóban forgó hóvirágokat nőnapra szánták a szenvedélyes Itáliába. Arról nem is beszélve, hogy aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet. És ami jogi szempont: nevezettek nem minálunk, hanem odaát, a háborús Ukrajnában szedték a hóvirágot, ott pedig tudtommal nincs ilyen tilalom – kisebb bajuk is nagyobb szegény szomszédoknak, mint hogy a mai zord időkben virágbírság-paragrafust alkossanak. Elképzelni sem tudnám az ukrán honatyákat, hogy a hagyományos pofozkodásukat épp egy hóvirág-interpelláció nyomán kezdenék el. Legyünk nagyvonalúak! Vegyük úgy, a hóvirágcsempészek a tavasz hírnökei.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2016. március 08. 06:12
pi l hál törvény!!!
br-o
2016. március 08. 05:55
Az ilyen ostoba cikkek mutatják, hogy a természettudományos tárgyakat kellene magasabb óraszámban oktatni az iskolákban, nem a testnevelést. Annak idején pl. sem a kémia, sem a biológia nem voltak négy éven át tanított tárgyak középiskolában. És ez már akkor is gyalázat volt.
pollip
2016. március 07. 22:57
Tehát menjen szabadon a természetkárosítás! Simicskától nem vártam mást:-)))
Tintamin
2016. március 07. 21:30
Ó, vége a régi savazásnak:(( Emlékszem, hogy még a pre-simicska korszakban hogy hullott a trágya a szocikra, mostmeg hóvirág? Így múlik el a világ dicsősége:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!