Az Orbán-kormány diszkriminatív

2016. március 08. 20:40

Tegnap a foglalkoztatási tanácsülés állást foglalt volna az LMBT-közösség tagjainak egyenlőségét biztosító bizottsági és tagállami erőfeszítések megerősítése mellett. Az egyhangú támogatás mégsem lett meg, mert a magyar kormány megvétózta a kialkudott megállapodást.

2016. március 08. 20:40
Jávor Benedek
Jávor Benedek
Facebook

„Nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. Magyarország tegnap mégiscsak megvétózott valamit az EU-ban, még ha az nem is a menekültügyi megállapodás volt. De ugyanolyan szégyenteljes ügy.

Bizottsági információim szerint a holland elnökség tegnap a foglalkoztatási tanácsülésre egy olyan javaslatot terjesztett be, amely állást foglalt volna az LMBT-közösség tagjainak egyenlőségét biztosító bizottsági és tagállami erőfeszítések megerősítése mellett. A javaslat körül – némi csiszolgatás után - konszenzus alakult ki a Tanács ülésén, még az ultrakonzervatív lengyel kormány is elfogadhatónak találta. Az egyhangú támogatás mégsem lett meg, mert a magyar kormány megvétózta a kialkudott megállapodást az LMBT-közösség jogegyenlőségéről. Orbánéknak a jelek szerint már Kaczynskiék is liberális bajkeverők. És a magyar kormány immáron nyíltan és kendőzetlenül a – többek közt az EU Alapjogi Chartájának 21. paragrafusában lefektetett – uniós alapjogokat és értékeket tagadja.

A konszenzusos javaslat, amely még az új lengyel kormánynak is megfelelő volt, alant érhető el. Az Orbán-kormány diszkriminatív, kisebbségellenes, a melegek jogait megkérdőjelező álláspontjával ebben a kérdésben is Európa perifériájára sodorta az országot. Mondhatnám, hogy ennél már nincsen lejjebb, de sajnos biztos vagyok benne, hogy bőven lesz még alkalmunk meggyőződni róla: mindent képesek alulmúlni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 196 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2016. március 09. 16:48
Nand-e [Hozzászóló kiszűrése] 2016. március 9. 11:12 De ettől nyilván vannak olyanok, akik csak így születtek, és nem tehetnek semmiről." azok nem pucsítanak az Andrássy úton..
tango47
2016. március 09. 15:13
Ezeknek a hibbant hollandoknak tényleg ez a legnagyobb bajuk? Én nem hiszem.
kispufi
2016. március 09. 11:07
kisgetzy leküzdötte magát a legalja szintre, nagy igyekezettel, pedig volt ott tömeg rendesen nélküle is.
catalina9
2016. március 09. 10:55
Andre1bp [Hozzászóló kiszűrése] 2016. március 9. 10:51 Magyarorszagon nincsenek melegek? Ha a kormany csak a heterokat tamogatja, akkor gondolom csak a heterok adojara tart igenyt." gondolom akkor a melegek sem tartanak igényt arra, hogy rendőrségi védelem mellett parádézzanak az Andrássy úton..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!