Forradalom a gardróbból

2016. február 21. 16:27

Itt a ruhásszekrényből a kockás ing, ami az egykori oktatási államtitkár professzori csőrét csípi.

2016. február 21. 16:27
Veress Jenő
Népszava

„A fekete ruhások mára a NER hivatásos ellenségeinek számítanak a maguk minimalista »mohóságukkal«. Értsd: hogy bennünket, betegeket megfelelően elláthassanak.

Erre meg itt a ruhásszekrényből a kockás ing, ami az egykori oktatási államtitkár professzori csőrét csípi, így lehetett jelképe a visszavágyott tanszabadságnak, az elnyomás alól szépen felkelő pedagógusoknak. Akiket új erővel igyekeznek hitelteleníteni.

Veszélyes hely a gardrób, kivált, ha onnan más megalázottak (egyen)ruhái is előkerülnek.

A békemenet meg majd – nem kell soká várni – előkapja ízléses fehér zokniját, szandálját. És kokárdáját.

Kell még itt lennie egy belső ruhatárnak...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2016. február 22. 13:44
A kockás fing és a forradalmi szelek..
atila68
2016. február 22. 12:15
A fehér zokni - szandál kombót nem Heller Ágnes kopirájtolja Jenő.
malakka
2016. február 22. 09:34
Veress úr, a kockás ing a témán lovaglók bizonyítványa, de a fekete ruhásokkal óvatosabban. Ugyanis - egyes náci tisztek, - a ninják, - az ortodox zsidók, - Darth Vader, - a dél-olasz siratóasszonyok már jelezték, hogy kirekesztőnek tartják magukat ott, a bolilibsi ötletgyárban.
balbako_
2016. február 22. 08:07
Több szülő is lapunkhoz fordult, mivel gyermekét verbális inzultus érte az iskolában egyes pedagógusok részéről, mert nem vett fel kockás inget pénteken. „Tegnap volt az iskolákban ez a kockás inges nap. Voltak gyerekek, akik nem kockás ingben mentek suliba. A tanárok közül néhányan leszólták őket, mi az, ti fideszesek vagytok, illetve aki értelmes, az kockás ingben jött iskolába és hasonló inzultusok érték őket. Eddig én nem szóltam semmit, mert az ember tart a bosszútól a tanárok egy részétől. Ebben az iskolában szinte állandó a politizálás az órákon, a kormány csesztetése, beszólongatások. Ez még akkor is zavarna, ha történetesen más kormányozna. (…) Baromira nem tetszik, hogy órán politizálnak, ami ellen demonstrálnak, ők maguk testesítik meg, ti. a más véleményének az el nem fogadását… Miért kell a gyerekeket bevonni ebbe?” – zárta gondolatait a felháborodott szülő, akinek véleményével a kommentek tanúsága szerint sokan egyetértettek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!