Furmint Február – nagy kóstoló

2016. február 08. 21:19

Egyik szemünk sír, a másik nevet: bár a szakma elvesztett egy jó tollú újságírót, mi, önző fogyasztók néhány palackkal több élvezetes, karakteres tokajit guríthatunk le.

2016. február 08. 21:19
Izsák Norbert
hvg.hu

„A furmint kedvesebb, szelídebb arcával találkozhatunk a Skrabski Pincénél. A Balatonudvariban található pince 2015-ös tétele barátságos savú, jól iható furmint, ami jelzi, a sokáig a maga útját kereső pincészet talán rátalált a jó irányra.

Így lehet ezzel Alkonyi László is, aki másfél évtizeden át borszakíróként működött, és jóindulatú, joviális stílusában sokaknak segített megfelelően orientálódni a borok világában. A Borbarát hajdani főszerkesztője Kaláka néven gründolt pincét, aranyos keresztmarketingben működik együtt a népszerű együttessel, miközben kifejezetten kedves borokat készít. A Csepke könnyed, virágos jellegű gyöngyöző bor, míg a Tökösmál körtét idéző, ásványos, élénk, elegáns ital. Így, miközben kortyolgatjuk, egyik szemünk sír, a másik nevet: bár a szakma elvesztett egy jó tollú újságírót, mi, önző fogyasztók néhány palackkal több élvezetes, karakteres tokajit guríthatunk le.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Békanász a hasadon
2016. február 10. 00:24
Birom ezeket az újfajta botcsinálta gourmandokat, borkóstoló szakértő lófaszjankókat. Látom, nagyon sok embert érdekel a rizsázásba terelt sznobizmus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!