Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

2016. február 15. 20:56

A nyugati világ országai­nak manapság egy új, Földi László szerint negyedik generációs hadiállapotra kell berendezkedniük, ennek alapja a permanens háborús jogrend kell, hogy legyen.

2016. február 15. 20:56
ifj. Lomnici Zoltán
Magyar Idők

„Nemzetbiztonsági szempontból mélyen felelőtlennek mondható a liberális jogvédő szervezetek ilyen és hasonló hozzáállása. Láthatjuk, hogy még a felvilágosodás, az emberi jogok két olyan szülőhazájában is, mint Franciaország és az Egyesült Államok, szükség esetén – ha a törvényhozó szerint a nemzet érdeke úgy kívánja – zárójelbe lehet tenni egyes alapjogokat. És ha kell, azonnal új törvény születik, vagy a helyzethez igazítanak egy már meglévő törvényt. Mert az ilyen helyzetekben, terror idején gyorsan kell cselekedni. Az Európai Unióban sem példa nélküli, hogy a hatékony terrorellenes intézkedések érdekében hamar újraszabják a meglévő törvényi szabályozást, ez történt ugyanis tavaly november végén Franciaországban. A francia parlament alig egy héttel a november 13-ai terrortámadás után szinte egyhangúlag lehetővé tette, hogy a francia kormány által a támadás másnapján elrendelt rendkívüli állapot ne 12 napos lejáratú legyen, hanem egy törvényjavaslat elfogadásával meghosszabbítható legyen három hónappal. Magát a vonatkozó 1955-ös törvényt (Loi sur L’état d’urgence) számos ponton módosították, a helyzetre szabták.

A rendkívüli állapot bevezetése így lehetőséget ad a rendőrségnek arra, hogy házi őrizetben tartson minden olyan embert, akinek tevékenysége megzavarhatja a közrendet, éjjel-nappal házkutatást tarthat bírói engedély nélkül, és gyülekezési tilalmat rendelhet el. Rögzítendő emellett, hogy az a szemlélet – hasonlóan vélekedik Nagy-Britannia is –, amely az e-mailek, internetes keresőprogramok és hívások folyamatos megfigyelését helyezi a középpontba, egyes titkosszolgálati szakértők szerint nem a leghatékonyabb, a terroristák ugyanis lehetőség szerint már nem ezeken a forrásokon keresztül kommunikálnak. Így ezek a jogszabályi szigorítások csak látszatintézkedések maradnak, amivel legfeljebb a döntéshozók saját magukat tudják megnyugtatni és nem mellesleg kellő muníciót szolgáltatnak a liberálisoknak, hogy diktatúrát kiáltsanak. (...)

Egy angolszász, az Egyesült Államok Texas államából származó jogi megközelítés szerint ha a terroristáknak is érthető jogrendet akarsz, kezd az alkotmánnyal. Mivel a nyugati világ országai­nak manapság egy új, Földi László szerint negyedik generációs hadiállapotra kell berendezkedniük, ennek alapja a permanens háborús jogrend kell, hogy legyen. És bár a latin mondást, Si vis pacem, para bellum – Ha békét akarsz, készülj a háborúra – az elmúlt évszázadokban sokan, sokféleképpen értelmezték, egy biztos: csak az erős, önmagát megvédeni képes társadalmak tudnak ebben az új helyzetben túlélni és fennmaradni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Türelem
2016. március 31. 23:01
Ifjú Lomnici Zoltánt már régóta szívesen látnám a kormányban. Felkészült szakember és Ember.
Fahrenheit 451
2016. március 30. 15:56
mert a deportálást ezek az állampolgárok simán tűrnék..
Fahrenheit 451
2016. március 30. 15:56
a majd 50 éves szíriai rendkívüli állapottal azt oldották meg, hogy csupán az Aszadok uralkodhattak, ami polgárháborúhoz vezetett. orbánia mindent megtett a rendkívüli állapotért, mert a jelen alaptörvényben is benne van, hogy rendkívüli állapot esetén nem lehet választásokat sem tartani. ennek a továbbfejlesztése, hogy terrorra hivatkozva ezt indokolás nélkül is addig tartsák fenn ameddig csak akarják.. az meg nyilván rohadt sok lesz, ha ezért még arra is képesek voltak, hogy dél-magyarországrül, ahol bejöttek a migránsok, észak-magyarországra telepítették át a menekülttábort és ellenőrizetlenül, térképpel hajtották fel a fővárosba a migránsokat, hátha balhét csinálnak, amitől rendkívüli állapotot lehet hirdetni... a német befogadás ezt megakadályozta, most mégis sürgetik, holott ezt a terroralkotmányt megcsinálhatnák akkor is, amint van alapja.
Fahrenheit 451
2016. március 30. 15:56
a "permanens háborús jogrendet" marhára nem kéne összekeverni a hiánygazdálkodással.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!