Erdély: lefejezi Székelyföldet a Korrupcióellenes Ügyészség

2016. február 18. 13:39

A székelyföldi városállamok közül ötből kettőnek (Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy) kilőtték az újraválasztásra esélyes vezetőjét, a maradék háromból Gyergyószentmiklós polgármesterét, Mezei Jánost szintén vegzálja a DNA.

2016. február 18. 13:39
Demeter Szilárd
Demeter Szilárd
888

„Mai hír, hogy hazaengedték Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármestert Bukarestből. Őt az Országos Korrupcióellenes Főügyészség (DNA) vette célba. Nem szeretem a konteókat, és az erdélyi politikusok esetében sem számít mentségnek a nemzetiség.

Szóval nem azért, mert magyar, hanem mert kb. tíz éve figyelem a tevékenységét, a lényeg: Antal Árpád ritka jó politikus. Felkészült, okos, ravasz is tud lenni, ha kell, ugyanakkor becsületes, és ha az erkölcsi iránytűje úgy mutatja, szembemegy pártja korifeusaival is.

Nem véletlen, hogy az erdélyi mérésekben a leghitelesebb politikusként jön ki, hihetetlenül magas a bizalomindexsze. Ha még emlékszünk rá, hasonlóképpen kezdődött a csíkszeredai polgármester, Ráduly Róbert ügye is. Ő volt a másik nyakas autonomista székely elöljáró, hát levették a pályáról. Ha tehát most kicsinálják Antal Árpádot - és Romániában ehhez adott a szükséges médiatér, illetve politikai hátszél -, akkor nem csak Sepsiszentgyörgy veszít, hanem Székelyföld is.

Azt jelenti, hogy a székelyföldi városállamok közül ötből kettőnek (Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy) kilőtték az újraválasztásra esélyes vezetőjét, a maradék háromból Gyergyószentmiklós polgármesterét, Mezei Jánost szintén vegzálja a DNA, Kézdivásárhelyen Bokor Tibor nem sok vizet zavar, Székelyudvarhelyen meg épp most váltja le Verestóy Attila szenátor eddigi emberét, Bunta Leventét, összement a tej. Magyarán: Székelyföld erősebb települési önkormányzatait gyakorlatilag lefejezték, vagyis kilövik a területi autonómia hátországát.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2016. február 19. 09:03
Az amerikaiak találmánya ez a korrupcióellenes harc. Náluk most Románia a menő ország, mert beállt az oroszok elleni háborús felvonulásba. Aki ezt ellenzi, arról kiderül, hogy korrupt. Az erdélyi magyarokkal Magyarországot lehet zsarolni. A románokból pedig kibújik az igazi, általuk farkasszopónak képzelt, valójában hiéna énjük, mint általában, amikor egy nagyhatalmat éreznek a hátuk mögött. Újabb Trianonnal fenyegetik Magyarországot http://kitekinto.hu/karpat-medence/2016/02/15/ujabb_trianonnal_fenyegetik_magyarorszagot/
f.judit
2016. február 18. 20:21
Ki maradna nálunk?
gudmen
2016. február 18. 18:19
szorul a hurok szilárd? kb. mint amikor a cigányr haha lopáson érik és rögtön elkezd jajgatni, hogy rasszizmus.. ponta nem székely mégis vád alá helyezték...a román adohivatal elnökét szintén..nastase 2-odszor ül börtönben...több román képviselö ellen eljárás folyik... csak magyarországon nem találnak tolvaj politikust... ivo sanader 9.5 év.. a szlovén miniszterelnök sitten...
trendo
2016. február 18. 18:02
A románok eltanulták a Fidesztől a politikai ellenfelek sikeres leamortizálását, a finkelsteini karaktergyilkosságok technikáját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!