Uborkaváros

2016. január 28. 07:38

A svéd valóság pedig sok mindenre rávilágít. Például arra, hogy ha a migráns asszonyok, nők, lányok, a táborokban tapasztalható erőszakra panaszkodnak, akkor vajon mi történhet ott a gyerekekkel.

2016. január 28. 07:38
Nagy Ottó
Magyar Hírlap

Az eset Västeråsban, Svédország és Észak-Európa egyik legrégebbi váro­sában történt. A település a 12. században már püspöki székhely, és itt található Svédország legöregebb, 1623-ban alapított gimnáziuma is. A város történetéhez tartozik, hogy a 18. és 19. században az uborkatermesztés gyakorivá vált, Västerås ekkor kapta az „Uborkaváros” becenevet. És ebből az is kiderül, hogy honnét vehették a regénybeli Westeros nevét, ahol ugyancsak történtek furcsa dolgok.

Bár az életnél, ez most ismét bebizonyosodott, cifrábbak ott sem történhetnek. A svéd valóság pedig sok mindenre rávilágít. Például arra, hogy ha a migráns asszonyok, nők, lányok, a táborokban tapasztalható erőszakra panaszkodnak, akkor vajon mi történhet ott a gyerekekkel. Akik aztán nem mernek szólni egy szót sem, gyakran a normális életben és a normálisnak tartott országokban sem, ha erőszak, molesztálás éri őket. És az úton lévő gyerekeket, se a fiúkat se a lányokat, erről még senki sem kérdezte. Pedig vannak bőven, emlékezzenek, tavaly nyolcezer kiskorú lépte át illegálisan a magyar határt. És ne felejtsék el, hogy a migrációs útvonal hosszú, a svéd eset pedig aligha lehet elszigetelt. A kölni sem volt az, és a tábori erőszak sem az.

Az eset fényében kéretik értékelni azt a hírt, hogy tegnap lemondott hivataláról Christiane Taubira francia igazságügyi miniszter, mert a parlament olyan alkotmányreformot készül megvitatni, amelynek értelmében bizonyos körülmények között megfoszthatnák francia állampolgárságuktól a terrorizmusért elítélt kettős állampolgárokat.

A svédeknek pedig javasoljuk, ha végre egyszer elfogják ezeket a beteg gyerekmolesztálókat, hogy használják ki Uborkaváros adottságait – harminc centi felett és vazelin nélkül.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madarasi.abel
2016. január 28. 11:14
"harminc centi felett és vazelin nélkül." Lol. Vezető konzervatív lapban. papíron. és nem háborog az olvasóközönség. Örkény hogy élvezné.
balbako_
2016. január 28. 08:34
Majd megkövetik az erőszakolókat, mint Kölnben! Ha valaki hülye, legyen nagyon az!
Bácskai Bicska
2016. január 28. 08:00
A skandináv népek az akkori modernizációs átállásukkal végleg elveszítették elődeik kurázsiját. Pár száz éve még az öreg Olaf, hogy terhére ne legyen a családnak, csinált egy búcsúbulit, majd félmeztelenre vetkőzött, kiment a mínusz nagyonsokba és bicskával nekirontott az első jegesmedvének. Az meg persze széttépte. A család hálás volt: egy fejadaggal több maradt, és az esti meséléseken hetekre rá már viking sagák születtek az öreg Olaf bátorságáról. Szentté, vagyis hőssé lett avatva. Ma? Ugyanezek utódai rózsaszín kombinéban, szőrösen, terpeszben várják, hogy egy sehonnai jöttment porhóig alázza őket.
vigyor
2016. január 28. 07:58
Első perctől az zavar, hogy sosem tudjuk meg, kiknek a gyerekeit cigőlték magukkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!