A Magyar Pezsgő Teszt tanulságai

2016. január 05. 14:27

Tokaj jól szerepelt a teszten, egyértelmű, hogy a furmintnak, hárslevelűnek és a tokaji terroirnak jelentős szerepe van/lesz/kell hogy legyen a magyar pezsgőkészítés terén.

2016. január 05. 14:27
Kodela Mia
Borravaló

„Meglepő volt, hogy a rosé pezsgők általánosságban összeszedettebbek voltak. Mondom ezt úgy, hogy ez a műfaj amúgy nem áll közel a szívemhez. Két tétel be is került az összesített 10 legjobb közé, a saját listámon pedig az első ötben kettő is helyet kapott. De a többi is élvezhetőbb volt, mint a fehérek nagy többsége. Ilyen jó lenne nálunk a pinot noir? Vagy az alapbor sikerül jobban? Kevésbé oxidálódik? Bármi is az oka, plusz pont jár azoknak, akik készítik.

Tokaj jól szerepelt a teszten, egyértelmű, hogy a furmintnak, hárslevelűnek és a tokaji terroirnak jelentős szerepe van/lesz/kell hogy legyen a magyar pezsgőkészítés terén. A furmint nyilvánvalóan alkalmas ugyanarra, amire a nagy pezsgőházaknál a chardonnay már régóta. Itt érdemes megemlíteni a somlói Kreinbacher Birtokot, aminek sikerült kiemelkedőt alkotnia a furminttal és chardonnay-val, és ha ehhez az kellett, hogy egy francia pezsgőmesterrel dolgozzanak együtt, akkor az minden befektetett fillért megért.”

Tavaszi kampány
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik