A szervezőket kell elkapni

2016. január 13. 11:34

Elgondolkodtató, hogyan lehet egy adott pillanatban több városban nagyon hasonló cselekményeket úgy elkövetni, hogy a végrehajtók több százan vannak jelen és mindegyikük célirányosan cselekszik.

2016. január 13. 11:34
Kóczián Péter
Mozgástér

Vagy állami támogatással, vagy pedig a gyenge államiságot kihasználva tehettek össze egy ilyen akciót.

Aki kitalálta, elég okos volt, mert rájött, hogy lágy területek felől is lehet támadni. Nem kell bombát robbantani, más módon is aláásható egy állam szavahihetősége, azaz legitimitása. Ha nem képes polgárait megvédeni, akkor gyengül az állam iránti bizalom. Ha a szabadság megengedő értelmezése mond csődöt, akkor a nyugati államok liberális demokratikus rendje járatódik le.

Az állam státusza tehát a tét, ahogyan azt Orbán Viktor szokta megfogalmazni. Az újfajta terrorizmus ellen azonban nem a menekültek számának csökkentésével lehet küzdeni. A megroggyant államok rendjét kell helyreállítani, s azokat a szervezőket kell ellehetetleníteni, akik képesek egy ilyen támadás sorozatot megszervezni.

Azoknak ugyanis, akik így tudnak móresre tanítani jól szervezett államokat, más is a tarsolyában lehet. Valószínűleg már készen is vannak azok a cselekvési tervek, amelyek a következő akciókat tartalmazzák. Talán egy Preziben vannak elrejtve valahol a világhálón. Talán egy Google Drive-on. A legközelebbi akciójukhoz pedig nem kell majd tömeg és több száz ember.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2016. január 13. 16:52
Szia,Péter,Te még élsz? :)
Sumi
2016. január 13. 16:28
"Az újfajta terrorizmus ellen azonban nem a menekültek számának csökkentésével lehet küzdeni." Nem, hanem a növelésével... idióta.
catalina9
2016. január 13. 16:17
Aerion [Hozzászóló kiszűrése] 2016. január 13. 16:02 1.Nem tudom, Szerző mennyiben balliberális," Nem kifejezetten az, ha jól emlékszem a Hír Tv-ben tűnt fel, aztán talán a Népszabadsághoz igazolt.
catalina9
2016. január 13. 16:16
A szerző óhaja olyan, mint a balosok közös megoldásra történő buzdítása, magyarul mi ne tegyünk semmit, csak majd közösen nem teszünk semmit. Javaslata kb olyan, mint az LMP-é volt, hogy 30 nap után tegyenek elektromos figyelőt a rendetlenkedő migránsok lábára... VICC!!! Kérdezem Kóczián úrtól, addig mi történjék, amíg nem kapják el a szervezőket? Mi van, ha az elkapott "szervezők" helyére új szervezők lépnek? Mi lesz az elkapott "szervezőkkel", mit bizonyítanak rájuk, hogy szerveztek? csak ennyi, így elsőre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!